Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Академични новини

АББ посети две професионални училища в гр. Петрич 05.07.2019 г.

Освен че е предпочитан от студентите у нас работодател, АББ България полага усилия да популяризира технологиите и своя лидерски подход и сред по-малките специалисти. В края на тази учебна година представители на дружеството посетиха две специализирани средни училища в гр. Петрич, където АББ има вече две производствени бази, а трета е в процес на изграждане.

 

 

„Учениците от Професионална гимназия по икономика и туризъм „Проф. д-р Асен Златаров“ и Професионална гимназия по механоелектротехника „Юрий Гагарин“ имаха възможността да се срещнат лично с част от нашите специалисти. По време на посещението децата се запознаха със свободните стажантски позиции в компанията, както и с възможностите за кариерно развитие“, разказаха за Борса.bg от АББ България.

 

Събитието протече в рамките на 2 дни, като бяха организирани и практически занимания. В гимназията по икономика и туризъм имаха дейности за кариерно ориентиране, включващи симулация на интервю и насоки за това как се прави добро CV. Учениците в гимназията по механоелектротехника пък трябваше да разчетат чертежи на светофар и примерни модели с автоматични прекъсвачи и да ги сглобят с помощта на инженери от АББ България.

 

Повече информация за свободните работни и стажантски позиции в АББ България ЕООД, както и подробности за продуктите и услугите на компанията можете да намерите ТУК!

 

Източник на снимковия материал: АББ България