Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Академични новини

АББ България подари учебна лаборатория на ПГЕЕ в гр. Пловдив 03.12.2018 г.

АББ България и EVN дадоха стимул на учениците от Професионалната гимназия по електроника и електротехника в гр. Пловдив и дуалната паралелка в нея „Електрообзавеждане на производството”, като им подариха обзавеждане и лаборатория, информираха за Борса.bg от АББ България.

 

Дружеството, занимаващо се с електроенергия, EVN оборудва цяла класна стая, както и едно от фоайетата в училището. Неговата цел е да подпомогне  дуалната паралелка в специалност „Електрообзавеждане на производството”.

 

По време на Седмицата на професионалното образование АББ България също се включи в инициативата. Като част от мултинационалния гигант ABB Group, занимаващ се с енергийни мрежи, продукти за електроснабдяване и електрообзавеждане, както и роботика и задвижвания, подаръкът на българското дружество за учениците бе АBB – лаборатория по електротехника. „Учениците един ден ще станат проектанти и дори мениджъри, но освен да трупат знания по професията, трябва да залягат и над чуждите езици”, коментира Марсел Ван дер Хук, изпълнителен директор на АББ България, който присъства на събитието.

 

АББ и EVN са спонсори на ПГЕЕ. Двете фирми осигуряват практики на учениците от гимназията, а от тази година ще провеждат и обучение на реално работно място, предназначено за възпитаниците от последните два курса на дуалната паралелка.

 

Повече информация за свободните работни и стажантски позиции в АББ България ЕООД както и подробности за продуктите и услугите на компанията можете да намерите ТУК!

 

Източник на снимковия материал: EVN