Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Академични новини

АББ дари оборудване за лаборатория на ВТУ „Тодор Каблешков" 06.02.2019 г.

На 14 януари 2019 г. се състоя патронният празник на Висше транспортно училище „Тодор Каблешков“. По случай празника бе открита нова лаборатория за амбициозните студенти на учебното заведение, чието обзавеждане е подарък от АББ България, лидер в дигиталните технологии за промишлеността, който предоставя продукти и решения за електроснабдяване и електрообзавеждане, роботика и задвижвания, индустриална автоматизация и енергийни мрежи, информираха за Борса.bg от компанията.

 

 

Новата придобивка на учебното заведение е по „Електрообзавеждане на електрическия транспорт“ към катедра „Електроснабдяване и електрообзавеждане в транспорта”. Целта на АББ България е да осигури на бъдещите специалисти място, където да извършват изпитания върху електрически двигатели, честотно управление ACS150 и трансформатори.

 

По време на мероприятието бе подписан официален договор за партньорство между българската фирма и ВТУ-София в присъствието на много гости. 

 

Церемониалната лента по случай новата лаборатория бе прерязана от ректора проф. д-р инж.-икон. Даниела Тодорова, декана на факултет “Комуникации и електрообзавеждане в транспорта“ - проф. д-р инж. Георги Павлов, г-н Марсел ван-дер Хук – изпълнителен директор на АББ България и г-н Стефан Минчев – управител на дружеството.

 

АББ България е част от мултинационалния гигант ABB Group. Компанията разполага с централен офис в София и четири клона в страната, като осигурява работни места на над 2500 служители. Българското дружество непрестанно подпомага българското образование и неговото развитие.

 

Повече информация за свободните работни и стажантски позиции в АББ България ЕООД, както и подробности за продуктите и услугите на компанията можете да намерите ТУК!

 

Източник на снимковия материал: АББ България