Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Академични новини

 • Лятна Академия Лидерите се проведе за втора поредна година

  21.09.2020 г. Лятна Академия Лидерите се проведе за втора поредна година

  Сезон 2 на единственият по рода си строителен камп за ученици от 10 клас до студенти първи курс – Лятна Академия Лидерите се проведе от от 2 до 4 септември в гр. Габрово. Тази година в проекта участваха 60 ученика от 10 града и беше подкрепен от повече от 20 водещи компании в строителния бранш, сред които: Юроком 2000, Bosch, Wienerberger, PERI, Fibran, Хидрострой, Semmelrock, БОКАЛ, IDEA HOME, Euromarket, TITAN, ГБС Инфраструктурно строителство, МСК, Miks Construction, Podem Gabrovo, БУЛТЕКС 99, VJF, Balkan Steel Engineering и УНИСТРОЙ, HALLE HAUS и Община Габрово, информираха за Борса.bg организаторите.

 • ТУ-Габрово тържествено откри новата академична година

  17.09.2020 г. ТУ-Габрово тържествено откри новата академична година

  Технически университет – Габрово (ТУ-Габрово) тържествено отбеляза началото на академичната година, научи Борса.bg от учебното заведение. По време на церемонията ректорът на университета проф. д-р Илия Железаров напомни за новите образователни инициативи и предстоящото откриване на втория по големина Технологичен парк в страната, както и стотиците възможности, които очакват всички студенти. След церемонията студентите от всички специалности получиха указания за организацията на учебния процес от обучаващите катедри. На този етап учебното заведение предлага хибридна програма, която включва както онлайн, така и присъствено обучение.

 • ТУ-София организира курсове за пилоти през октомври

  16.09.2020 г. ТУ-София организира курсове за пилоти през октомври

  На 5 октомври т. г. Висша школа „Авиация” към ЦРК на Технически университет – София (ТУ-София) организира курсове за теоретично обучение на пилоти за гражданската авиация, информираха за Борса.bg от учебното заведение. В рамките на обучението ще се проведат следните курсове за теоретично обучение на пилоти: Любител пилот на самолет – PPL(A) и Транспортен пилот на самолет – ATPL(A) – теоретично обучение в модулен курс. Мечтаете да управлявате самолет? Запишете се за курс на телефони: 02/965 20 39, 0888 356 565 и 0886 846 376, както и на място в учебното заведение.

 • Фесто Производство участва в „Национална стажантска инициатива“

  15.09.2020 г. Фесто Производство участва в „Национална стажантска инициатива“

  „Румяна Илиева от екипа на Техническия инженерен център към Фесто Производство взе участие в „Национална стажантска инициатива 2020“, организирана от Съвета на жените в бизнеса в България (СЖББ)“ съобщиха за Борса.bg от дружеството. В онлайн събитието присъстваха над 40 студенти в последен курс на бакалавърска или магистърска степен на обучение, преминали през различни стажантски програми на СЖББ. В „Национална стажантска инициатива 2020“ се включиха и представители на мениджмънта на 10 големи компании. Всяка организация бе представена интерактивно, а участниците имаха възможността да разкажат своята успешна история от първо лице.

 • Предстои 12-ото издание на онлайн конференцията DevReach

  15.09.2020 г. Предстои 12-ото издание на онлайн конференцията DevReach

  От 19 до 23 октомври 2020 г. ще се състои 12-ото издание на конференция за разработчици DevReach, съобщиха от компанията организатор Progress. Събитието ще се проведе в платформата за видео стрийминг Twitch. DevReach е насочено към софтуерни специалисти и технологични лидери от цял свят и ще обедини световноизвестни експерти и инфлуенсъри, които ще вземат участие в практически сесии и ексклузивни интервюта, ориентирани към най-новите технологии и най-добрите практики. Всеки ден ще бъде посветен на различна технология и фреймуърк, а гостите ще могат да пишат код на живо с Blazor, React, Xamarin/MAUI и Angular. Те ще придобият нови умения и увереност, че притежават всичко необходимо, за да създават приложенията на бъдещето, посочиха още от Progress.

 • „Тук-Там Кошер“ ще се проведе на 17 септември 2020 г.

  14.09.2020 г. „Тук-Там Кошер“ ще се проведе на 17 септември 2020 г.

  На 17 септември 2020 г. от 10:00 ч. ще се проведе второто издание на кариерното изложение „Тук-Там Кошер“ в Интер Експо Център, гр. София и онлайн през платформата Streamer.bg, научи Борса.bg от организаторите от Тук-Там. „Тук-Там Кошер“ е събитие за професионално развитие, създаване на контакти, придобиване на нови знания и умения, достъп до интересни бизнеси и личности и до актуална информация за живота в България. Събитието ще се проведе под мотото „Стигни далеч, остани близо“ и ще даде възможност на българите с опит и образование в чужбина, търсещи кариерно развитие в България, да се срещнат с над 50 топ компании.

 • „Дни на кариерата“ ще се проведе на 13 и 14 октомври 2020 г.

  11.09.2020 г. „Дни на кариерата“ ще се проведе на 13 и 14 октомври 2020 г.

  Петнадесетото издание на изложението „Дни на кариерата“ ще се състои на 13 октомври 2020 г. на територията на Технически университет – София (ТУ-София) и на 14 октомври 2020 г. във филиала на университета в Пловдив и Факултет и Колеж – Сливен, съобщиха за Борса.bg организаторите от Технически университет - София и Център „Кариера и възпитаници (алумни)“ на ТУ-София. „В гр. София форумът ще се проведе в 1-ви, 2-ри и 12-и учебен корпус на университета, а официалното откриване е на 13 октомври от 10:00 ч., в централното фоайе на 12-и учебен корпус“, посочиха организаторите. Кариерното събитие предоставя възможност за директен контакт между студентите и фирмите – техни потенциални работодатели, които ще могат да представят своята дейност, както и свободните си работни и стажантски позиции.

 • ВУТП е партньор на Career Show 2020

  11.09.2020 г. ВУТП е партньор на Career Show 2020

  Висше училище по телекомуникации и пощи (ВУТП) e официален партньор на водещото кариерно изложение за квалифицирани кадри Career Show 2020, научи Борса.bg от учебното заведение. Събитието ще се проведе на 24 ноември 2020 г. в Арена Армеец и на 25 ноември онлайн. На 24 ноември търсещите и предлагащи работа ще се срещнат на площ от над 4 дка., 2 отворени сцени за лекции и уъркшопи и нетуъркинг зона. Ще бъдат взети всички мерки за безопасност. Събитието ще продължи онлайн на 25 ноември, а технологията, която ще се използва в онлайн частта ще предостави ефективно и напълно различно решение.

 • ПГСА „Кольо Фичето“ в Ямбол с ново наименование

  10.09.2020 г. ПГСА „Кольо Фичето“ в Ямбол с ново наименование

  Със заповед на министъра на образованието и след обнародване в Държавен вестник ямболската строителна гимназия вече има ново име – Гимназия по строителство и архитектура, графика и дизайн (ПГСАГД) „Кольо Фичето", съобщиха за Борса.bg от учебното заведение. Новото наименование е поискано от директора на гимназията г-жа Мария Тонкова и подкрепено от училищния педагогическия съвет, заради факта, че учебното заведение е утвърдено като привлекателно място за креативни и творчески ориентирани младежи, които се обучават в три софтуерни специалности, свързани с дизайна и графиката. Това са специалностите „Компютърна графика“, „Интериорен дизайн“ и „Графичен дизайн“.

 • ПГСС-Ситово е част от академичните ни партньори

  09.09.2020 г. ПГСС-Ситово е част от академичните ни партньори

  „Училище – продължител на традициите, но със свое лице!“ Така определят учениците и учителите Професионалната гимназия по селско стопанство (ПГСС), намираща се в с. Ситово, обл. Силистра. Училището е поредното учебно заведение, което стана наш партньор и застана зад инициативата ни заедно да създадем онлайн платформа, обединяваща техническите университети и професионалните технически гимназии, която развиваме под бранда Академична борса. За неговата история и традиции можете да прочетете в следващите редове...