Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Академични новини

 • Мелексис България подкрепя българския отбор за Formula Student

  18.06.2019 г. Мелексис България подкрепя българския отбор за Formula Student

  „Горди сме да застанем зад впечатляващия отбор на България от Технически университет – София, който ще се състезава на Formula Student. Пожелаваме им успех“, заявиха от Мелексис България. Българското дружество, което е най-голямото производствено предприятие в структурата на Melexis – производител на електронни компоненти за автомобилната промишленост, се нареди сред основните партньори на младите инженери. Възпитаниците на ТУ-София ще представят страната ни в най-голямото студентско инженерно състезание в света. Участниците в надпреварата трябва да изградят състезателна кола, с която да премерят сили с останалите отбори.

 • БАВ организира курс за продуктите във ВиК инфраструктурата

  18.06.2019 г. БАВ организира курс за продуктите във ВиК инфраструктурата

  За първи път Българска асоциация по водите (БАВ) организира специализиран курс „Видове материали и нормативни изисквания за продукти, използвани във ВиК инфраструктурата, информираха за Борса.bg от асоциацията. Курсът ще се проведе в периода 9-10 юли т.г. в гр. Хисаря, СПА хотел "Аугуста". Основната цел на обучението е да запознае присъстващите с отделните технически спецификации на материалите, които се използват във ВиК инфраструктурата. Курсът е предназначен за специалисти, подготвящи документи за обществени поръчки като възложители или като изпълнители, а също и за служители, работещи директно с продуктите, обект на обучението.

 • Запиши се в училището по заваряване на Palfinger

  17.06.2019 г. Запиши се в училището по заваряване на Palfinger

  Искаш ли да получиш свидетелство за правоспособност по заваряване с международна валидност? Запиши се в училището по заваряване на световния лидер в производството на хидравлични автокранове и повдигателни системи Palfinger и придобий знания и практически умения по една от най-ценените професии. Лицензираният център за професионално обучение оперира на територията на завода в гр. Червен бряг от 2007 г. Центърът отговаря изцяло на спецификата на изучаемата дисциплина и разполага, както с обособена класна стая за усвояване на теоретични познания, така и с помещение оборудвано за практика с възможност да обучава до 18 души в един клас.

 • Започна форум „Наука и бизнес за интелигентно бъдеще 2019“

  14.06.2019 г. Започна форум „Наука и бизнес за интелигентно бъдеще 2019“

  Започна международната бизнес конференция „Наука и бизнес за интелигентно бъдеще 2019“ (Science and Business for Smart Future). Конференцията ще се проведе на 14 и 15 юни 2019 г. във Варненският свободен университет „Черноризец Храбър“ (ВСУ), научи Борса.bg от университета. Форума се организира за трета поредна година от факултет „Международни икономика и администрация“. В рамките на събитието ще бъдат дискутирани изследователски практики в полза на бизнеса, партньорството на университети и фирми, създаването и включването на изследователски групи, а специален акцент ще бъдат научно-изследователските кариери и развитието на изследователски екипи за целите на бизнеса.

 • ПГ по транспорт в Бургас се присъедини към Академична борса

  13.06.2019 г. ПГ по транспорт в Бургас се присъедини към Академична борса

  Професионална гимназия по транспорт – Бургас (ПГ по транспорт) е поредното специализирано техническо училище, присъединило се с микросайт към Академична борса на Борса.bg. Гимназията е с дългогодишна история и с утвърдени традиции в подготовката на висококвалифицирани кадри за една от най-бързо развиващите се индустрии в България и в света – автомобилната. Екипът ни е наистина щастлив да приветства с „Добре дошли в семейството на Инженер.БГ!“ една толкова емблематична за гр. Бургас гимназия, предлагаща съвременно и модерно обучение в сферата на транспорта.

 • Бъди стажант в шоколадовата фабрика на Монделийз България

  12.06.2019 г. Бъди стажант в шоколадовата фабрика на Монделийз България

  Обичаш шоколад? А какво мислиш за възможността да стажуваш в шоколадова фабрика? Мечта, нали? А от Монделийз България ще се погрижат тя да се превърне реалност. Производителят на хранителни стоки започна набирането на стажанти за производството си в гр. Своге. Стажантската програма, която ще стартира през юли, е едногодишна. Стажът е подходящ за току-що завършили младежи, които търсят вълнуващи възможности за старт в кариерата. В рамките на програмата стажантите ще се запознаят с работата на различни отдели, сред които Производство; Управление на качеството; Здраве, безопасност и околна среда; Логистика; Поддръжка и сервиз; Бизнес развитие и Финанси.

 • Трето място за ТУ-Варна на олимпиадата по програмиране в Бургас

  11.06.2019 г. Трето място за ТУ-Варна на олимпиадата по програмиране в Бургас

  Студентите на Технически университет – Варна заеха престижното трето място на 31-та Републиканска студентска олимпиада по програмиране, научи Борса.bg от учебното заведение. В тазгодишното състезание участие взеха 10 университета с общо двадесет и три отбора, а домакин на проявата бе Бургаският свободен университет. ТУ-Варна участва в надпреварата с три отбора. Ръководители на трите отбора са инж. Ивелин Ковачев – възпитаник на университета и мениджър във фирма „Смарт софт“, инж. Нели Калчева, преподавател в катедра „Софтуерни и интернет технологии“ и доц. д-р инж. Венцислав Николов от катедра „Компютърни науки и технологии“.

 • Студенти избраха топ 50 на най-желаните работодатели за 2019 г.

  10.06.2019 г. Студенти избраха топ 50 на най-желаните работодатели за 2019 г.

  За трета поредна година независимо международно проучване сред студентите подреди най-предпочитаните от тях работодатели, научи Борса.bg от ToTheTop Agency. Според проучването най-желаните компании оперират в сферата на високите технологии, а на предни позиции са АББ България и Луфтханза Техник София, които тази година са направили значителен скок напред в класацията, спрямо 2018 г. В първите 50 компании, отличени за 2019 г., позиции заемат и Вистеон Електроникс България, Кока-Кола Хеленик Ботълинг Къмпани България, Нестле България, Уолтопия, SAP България и др.

 • АББ България се нареди сред топ работодателите според студентите

  07.06.2019 г. АББ България се нареди сред топ работодателите според студентите

  АББ България, част от структурата на ABB – лидер в дигиталните технологии за промишлеността, се нареди сред първите 20 най-предпочитани работодатели за 2019 г. от студентите в България, съобщиха за Борса.bg от българското дружество. Проучването Graduate Survey се провежда от ToTheTop Agency за трета поредна година, а целта му е да подреди 50-те компании у нас, в които студентите предпочитат да стартират своя професионален път. Участие в анкетата са взели над 8200 студенти от България и чужбина. На 19-то място в класацията застана АББ България.

 • Възможности за стаж на студентите от ВСУ „Любен Каравелов“

  06.06.2019 г. Възможности за стаж на студентите от ВСУ „Любен Каравелов“

  Столична община, район „Нови Искър“ предлага възможности за летен практически стаж на студентите от Висшето строително училище „Любен Каравелов“, научи Борса.bg от общинската администрация. За целта е разработена специална обучителна програма от експерти от инженерения отдел на общината. Програмата е съставена от два модула- „Архитектура“ и „Инженерни специалности“ и е част от подписания по-рано тази година Меморандум за сътрудничество между общината и университета.