Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Академични новини

 • ПГМСС в с. Средище има нов учебен корпус

  20.09.2018 г. ПГМСС в с. Средище има нов учебен корпус

  Професионалната гимназия по механизация на селското стопанство (ПГМСС) „Н. Й. Вапцаров“ в силистренското село Средище се сдоби с нов учебен корпус, съобщиха за Борса.bg от община Кайнарджа, област Силистра. Корпусът е на два етажа и разполага с нови учебни кабинети по професионална подготовка, оборудвани с хранилища, и учителска стая. Съвременното оборудване и обзавеждане в специализираните кабинети ще позволява да се провеждат разнообразни учебни и извънкласни мероприятия.

 • „Дни на кариерата“ предстоят във филиала на ТУ – София в Пловдив

  19.09.2018 г. „Дни на кариерата“ предстоят във филиала на ТУ – София в Пловдив

  На 25 октомври 2018 г. във филиала на Техническия университет в Пловдив и във Факултет и колеж — Сливен, ще се проведе изложението за работодатели „Дни на кариерата“ 2018, известиха Борса.bg от ТУ – София. Форумът, организиран от Техническия университет — София и Центъра „Кариера и възпитаници (алумни)“ е традиция, като целта му е студенти и потенциални работодатели да се срещнат и да обменят полезна информация, свързана с кариерното развитие на младите специалисти.

 • Гимназия по компютърно програмиране отвори врати в Бургас

  18.09.2018 г. Гимназия по компютърно програмиране отвори врати в Бургас

  Първата Професионална гимназия по компютърно програмиране и иновации бе открита в Бургас, научи Борса.bg от Министерство на образованието и науката (МОН). В нея ще се подготвят ИT кадри в професионално направление „Компютърни науки”, програмисти и приложни програмисти и специалисти по „Програмно осигуряване”.
  Срокът на обучение ще бъде 5 години с прием след завършен седми клас и с интензивно изучаване на английски език. В гимназията ще учат деца не само от Бургас, но и от цялата страна. Вече са записани 108 ученици.

 • Габрово ще е домакин на лагер за иновации

  17.09.2018 г. Габрово ще е домакин на лагер за иновации

  Третото издание на инициативата Gabrovo Innovation Camp (Лагер за иновации Габрово) ще се проведе от 4 до 6 октомври 2018 г., съобщиха за Борса.bg организаторите – община Габрово и Областен информационен център – Габрово. Водеща тема на тазгодишното издание са социалните иновации. Участниците в лагера ще трябва да търсят решение чрез социална иновация на 6 отделни предизвикателства: Бизнес и социално предприемачество, Сребърна икономика, Младите хора в социалните иновации, Зелени иновации, Образование на бъдещето и Технологиите в социалните иновации.

 • Академия Лидерите ще открие новия си сезон на 18 септември

  15.09.2018 г. Академия Лидерите ще открие новия си сезон на 18 септември

  Академия Лидерите открива своя нов сезон! Първото събитие от поредицата ще е посветено на темата „Развитие в сферата на архитектурата и строителството“ и ще се проведе на 18 септември от 18.30 ч. в централното фоайе на Университета по архитектура, строителство и геодезия. Своя опит и гледна точка по време на дискусията ще споделят инж. Георги Димитров, управител на PERI България, Алекс Хайрабедян, управител на Pipelife за България и Атанас Атанасов, управител на Бараж груп. Ако и ти си бъдещ инженер или архитект и се питаш как да планираш кариерата си и кои трябва да са първите ти стъпки, не пропускай да се включиш. Входът е свободен!

 • ТУ-Варна провежда конференция „Компютърни науки и технологии“

  13.09.2018 г. ТУ-Варна провежда конференция „Компютърни науки и технологии“

  В периода от 28 до 29 септември 2018 г. във Варна ще се състои традиционната научна конференция с международно участие „Компютърни науки и технологии“ за пета поредна година, съобщиха за Борса.bg от Технически университет – Варна. Мероприятието ще се проведе съвместно с честване на 30-годишнината от първия випуск на специалност „Изчислителна техника“ на варненския технически университет. Ежегодното научно събитие се организирана от катедри „Компютърни науки и технологии“ и „Софтуерни и интернет технологии“.

 • „Дни на кариерата“ ще срещнат работодатели и студенти в ТУ-София

  11.09.2018 г. „Дни на кариерата“ ще срещнат работодатели и студенти в ТУ-София

  На 23 и 24 октомври 2018 г. в 1-ви, 2-ри и 12-ти учебен корпус на Технически университет – София, а на 25 октомври в Пловдив и във Факултет и колеж — Сливен, ще се проведе за поредна година изложението за работодатели „Дни на кариерата“ 2018, известиха Борса.bg от ТУ-София. Сред водещите работодатели, вече подтвърдили своето участие, са: АББ България, Бер-Хелла Термоконтрол, Интегрейтид Микро-Електроникс България, Либхер-Хаусгерете Марица, Луфтханза Техник София, Мелексис, Метал Технолоджи Груп, Мултивак България Продакшън, Оптикс, Сенсата Технолоджис България, Строително оборудване, Фесто Производство и мн. др.

 • Конференция за проектиране и строителство на сгради предстои

  07.09.2018 г. Конференция за проектиране и строителство на сгради предстои

  Научно-техническият съюз по строителство в България организира за десети път международната научна конференция „Проектиране и строителство на сгради и съоръжения“, информираха за Борса.bg от съюза. Мероприятието ще се проведе във Варненски свободен университет „Черноризец Храбър” от 20 до 22 септември 2018 г. Основните направления в юбилейното издание на конференцията включват: Нови материали и технологии в строителството за устойчиво бъдеще; Постижения в конструктивното проектиране и строителството; Теоретични и експериментални изследвания в областта на конструкциите и други.

 • ТУ–Варна задълбочава сътрудничеството си с китайски университети

  05.09.2018 г. ТУ–Варна задълбочава сътрудничеството си с китайски университети

  По време на среща академичното ръководство на Технически университет – Варна и началника на отдел „Образование“ в посолството на Китай – д-р Мао, обсъдиха въпроси, свързани с научното сътрудничество между двете държави, информираха за Борса.bg от учебното заведение. Беше обменена информация за системата на финансиране на обучението в чужбина чрез Министерството на образованието на Китайската народна република и ангажиментите на консулската служба и на отдел „Образование“ в посолството в София за улесняване на обмена на студенти и преподаватели.

 • ВУЗФ и ERP Academy поемат 30% от обучението по бизнес софтуер

  05.09.2018 г. ВУЗФ и ERP Academy поемат 30% от обучението по бизнес софтуер

  За академичната 2018/2019 година таксата на студентите от магистърската програма „Бизнес анализ и ERP решения“ ще бъде финансирана на 30% от Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) и ERP Academy, информираха за Борса.bg от университета. Съвместно с ВУЗФ, образователната организация ERP Academy създава първата у нас магистратура по ERP системи, насочена към обучение на студенти с икономическо образование. „Бизнес анализ и ERP решения“ е единствената магистърска програма, която е изцяло фокусирана върху бързо развиващия се сегмент на системите за управление на бизнеса.