Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Академични новини

 • Schneider Electric провежда Industrial Excellence Academy

  25.05.2018 г. Schneider Electric провежда Industrial Excellence Academy

  Като световен лидер в областта на енергийния мениджмънт и дигиталната трансформация, Schneider Electric представя иновативната обучителна програма Industrial Еxcellence Academy, съобщиха за Борса.bg от българското дружество на компанията. Industrial Еxcellence Academy дава знания и умения за управление на работния процес по т.нар. lean методология. В рамките на 12 сесии за календарна година участниците в академията се запознават с ноу-хау от Schneider за изготвяне на проекти, насочени към оптимизация на работните процеси, като имат възможност да използват производствената база на дружеството в Пловдив.

 • С 30% повече стажантски позиции обяви Мелексис България

  23.05.2018 г. С 30% повече стажантски позиции обяви Мелексис България

  „През 2018 г. ще имаме с 30% повече стажантски позиции, както и нови направления от дейността на компанията, които ще се включат в стажантската програма“, обявиха за Борса.bg от Мелексис България, дъщерно дружество на Melexis – лидер в производството на микроелектронни компоненти за индустрията и автомобилната промишленост. Стажовете на дружеството са ориентирани в сферата на мехатрониката, електрониката, автоматиката, комуникациите и др. Продължителността на програмите трае два (от юли до септември) или три (от юни до септември) месеца. „Изключително щастливи сме, че тази година ще можем да предложим възможност за старт в кариерата на още повече млади специалисти“, коментираха от компанията.

 • ТУ-Варна с потенциал в областта на изкуството и креативността

  23.05.2018 г. ТУ-Варна с потенциал в областта на изкуството и креативността

  Инициативата на Технически университет – Варна да подкрепя художествени творби на преподаватели и студенти от катедра „Индустриален дизайн“ продължи през май 2018 г. с три артистични изяви на студенти от катедрата, информираха за Борса.bg от учебното заведение. Творчески проекти на 14 студенти от 3-ти курс намериха място в традиционната изложба „Осветителни тела“ в стъкления павилион на Радио Варна като част от програмата на фестивала Нощ на музеите и галериите – Варна. Със самостоятелни изложби в проявата участваха и двама студенти от ТУ-Варна – Николай Чакъров и Спас Лулчев. Университетът стана партньор и по още един проект: „Център за интелигентни решения в креативните и рекреативните индустрии“ (ИНКРЕА).

 • Искате пари за море? Включете се в стажа на Райхле и Де-Масари

  22.05.2018 г. Искате пари за море? Включете се в стажа на Райхле и Де-Масари

  Програмата „Пари за море“ е предназначена за ученици от професионални училища, които вече имат желание да придобият първия си професионален опит, съобщиха за Борса.bg от от отдел Човешки ресурси на Райхле и Де-Масари България Пръдакшън. „До сега представяхме инициативата на младежите от Национална професионална гимназия по прецизна техника и оптика „М. В. Ломоносов“ и Професионална гимназия по телекомуникации, но тази година планираме да разширим обхвата на стажа и с други училища“, обясниха от българското производствено дружество. Стажантската програма продължава два месеца през лятото и до края на май 2018 година се приемат документи на всички, които имат желание да кандидатстват.

 • Възможност за стаж в три завода предлагат от MTG

  21.05.2018 г. Възможност за стаж в три завода предлагат от MTG

  „Предлагаме стажантски позиции и в трите ни завода – Осъм в гр. Ловеч, Алуком в гр. Плевен и Центромет в гр. Враца. Всички желаещи могат да кандидатстват до края на месец май, като изпратят CV на адрес hr@mtgbg.com”, съобщиха за Борса.bg от Метал Технолоджи Груп. Основните позиции, за които Метал Технолоджи Груп предлага стажантски позиции, са технолог, конструктор и специалист по управление на качеството. Заетостта в компанията обхваща между един и три месеца през лятото, като има възможност този период да бъде удължен до шест месеца. „Гъвкави сме по отношение на продължителността на стажа, като се съобразяваме с обучението и възможностите на конкретния стажант. Съдействаме на всички наши колеги както с транспорт от и до работното място, така и при намирането на квартира“, разясниха още от компанията.

 • Вистеон: Голямата електроника се нуждае от млади инженери

  21.05.2018 г. Вистеон: Голямата електроника се нуждае от млади инженери

  Да открият най-големите инженерни предизвикателства в разработването на автомобилна електроника предлага на стажантите си Вистеон България, технологичен център с повече от 680 служители с познания в областта на софтуера, хардуера и механиката, съобщиха за Борса.bg от компанията. Един от най-големите световни доставчици на автомобилна електроника и единственият, който е фокусиран изключително върху електрониката в купето, предоставя на младите инженери уникална възможност за кариерно развитие. Стажантите в дружеството ще получат шанса да работят по реални проекти на клиенти, подкрепяни от индивидуално обучение в опитен инженерен екип. Резултатът от усилията им по-късно става видим в нови продукти на пазара.

 • Висшето училище по телекомуникации и пощи с нова специалност

  18.05.2018 г. Висшето училище по телекомуникации и пощи с нова специалност

  През учебната 2018/2019 година Висшето училище по телекомуникации и пощи предлага на бъдещите студенти още една възможност за успешна кариера с новата специалност „Киберсигурност на високите технологии“, съобщиха за Борса.bg от учебното заведение. Изучаването на комуникационни мрежи и технологии се съчетава и с правни и етични въпроси в областта на компютърната сигурност. Целта на програмата е да подготви висококвалифицирани специалисти по системи за сигурност в киберпространството. На студентите се дава възможност да получат задълбочени познания за състоянието и развитието на киберсредата, профилактиката на киберсигурността, защитата на класифицираната информация и гарантиране на дигиталната сигурност.

 • Асарел-Медет обяви прием за лятната си стажантска програма

  18.05.2018 г. Асарел-Медет обяви прием за лятната си стажантска програма

  Асарел-Медет, лидер в българския рудодобив, организира и провежда лятна стажантска програма за 2018 г., съобщиха на Борса.bg от фирмата. За 15-та поредна година, компанията отваря вратите на производството си в гр. Панагюрище за студенти и млади специалисти, които търсят своето професионална бъдеще и реализация. Стажантската програма през 2018 г. ще стартира през месец юли, като е насочена към способни и мотивирани студенти, изучаващи специалности в областите: минно-геоложки науки, електро- и машинно инженерство, автоматизация и информационни технологии, финансово-счетоводни дейности и управление на човешките ресурси.

 • Включете се в стажантската програма на Алкомет, в гр. Шумен

  17.05.2018 г. Включете се в стажантската програма на Алкомет, в гр. Шумен

  Един от водещите производители на алуминиеви валцови и пресови изделия на Балканския полуостров, Алкомет, предлага отлична възможност за обучение и реализация на млади специалисти с тазгодишната си стажантска програма, информираха за Борса.bg от компанията. Програмата е подходяща за студенти, преминали трети курс на обучение или наскоро завършили своето висше образование в областите: металургия, инженерна химия, хидравлична и пневматична техника, инструментална екипировка, машини и механизми, информационни технологии, автоматизирани системи за управление и индустриален мениджмънт.

 • АББ България провежда „Ден на отворените врати“ в клон Раковски

  17.05.2018 г. АББ България провежда „Ден на отворените врати“ в клон Раковски

  На 19 май 2018 г. АББ България, лидер в дигиталните технологии за промишлеността, организира „Ден на отворените врати“ в производствената си база в клон Раковски, съобщиха за Борса.bg от компанията. Инициативата ще запознае всички заинтересовани с процесите в предприятието, както и с дейността на специалистите от различните отдели. Очакват се гости от средните училища и университетите с технически и инженерни специалности, с които българското дружество поддържа активно партньорство. Базата на АББ е в индустриалната зона на гр. Раковски, обл. Пловдив, и е построена на обща площ от 16 200 кв. м.