Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Академични новини

 • Катедра „Електроника“ към ТУ-Габрово навърши 50 години

  22.04.2019 г. Катедра „Електроника“ към ТУ-Габрово навърши 50 години

  На 5 април 2019 г. се навършиха 50 години от създаването на Катедра „Електроника“ в Технически университет – Габрово, информираха за Борса.bg от учебното заведение. На официалното честване присъстваха много гости – представители от ръководството на университета и факултет „Електротехника и електроника“, настоящи и бивши преподаватели, както и партньори на катедрата от фирмите Апронекс, АМК, Елна, Шнайдер Електрик, Ултрафлекс, ДMтех, Squilline, Унитраф, SMA Електроникс.

 • IMI спонсорира студенти на ТУ-София за разработката на автомобил

  19.04.2019 г. IMI спонсорира студенти на ТУ-София за разработката на автомобил

  От 2 до 5 юли 2019 г. в Лондон ще се проведе състезанието за енергийноефективни автомобили, разработени от студенти и ученици от цял свят – Shell Eco-marathon, на което участие ще вземат и студенти от Технически университет – София. Българският отбор ще бъде спонсориран от високотехнологичната производствена фирма Интегрейтид Микро-Електроникс България, информираха за Борса.bg от българското дружество. Софийският отбор ще се състезава в категорията „Градски тип автомобили“, задвижвани с водородна горивна клетка.

 • Райхле и Де-Масари България Пръдакшън посрещна ученици

  19.04.2019 г. Райхле и Де-Масари България Пръдакшън посрещна ученици

  На 16 април 2019 г. Райхле и Де-Масари България Пръдакшън посрещна ученици от Националната професионална гимназия по прецизна техника и оптика „М.В.Ломоносов“ в своята производствена база, информираха за Борса.bg от българското дружество. Посещението от дванайсетокласниците се състоя в рамките на инициативата „Отворени дни“ на компанията. Учениците, които тази година завършват своето средно образование, бяха посрещнати от Ирина Рибарова, мениджър „Човешки ресурси“.

 • Участвайте в стажантската програма на ВМЗ – Сопот

  18.04.2019 г. Участвайте в стажантската програма на ВМЗ – Сопот

  От Вазовски машиностроителни заводи – гр.Сопот стартират своята стажантска програма, която предлага професионално развитие на различни стажантски позиции, информираха за Борса.bg от Технически университет – София. За всички бъдещи инженери, търсещи своето призвание, от българското предприятие за производство на боеприпаси са готови да ви поведат по пътя на успеха. Стажантската програма на ВМЗ – Сопот може да бъде както платена, така и неплатена, като всеки участник сам избира за себе си. От дружеството осигуряват и безплатен престой за всички стажанти.

 • Заповядай на „Ден на отворените врати” в Мелексис през април

  17.04.2019 г. Заповядай на „Ден на отворените врати” в Мелексис през април

  На 23 и 24 април 2019 г. лидерът в развоя и производството на микроелектронни компоненти за индустрията и автомобилната промишленост Мелексис България ви кани на „Ден на отворените врати”, информираха за Борса.bg от компанията. Мелексис България е част глобалната компания Melexis. У нас се намира най-голямата база за разработване, производство, изпитване и продажби на високотехнологични интегрални схеми, сензори и системи на глобалната група. За всички млади и амбициозни студенти, търсещи най-доброто за себе си, от Мелексис България организират посещение в своята база в гр. София, за да запознаят младежите с производствената дейност, историята на компанията, както и стажантските програми.

 • Проведе се хакатонът „Hack for Innovation in IoT”

  15.04.2019 г. Проведе се хакатонът „Hack for Innovation in IoT”

  От 15 до 17 март и от 22 до 24 март 2019 г. се проведе хакатонът „Hack for Innovation in IoT”. В първото предизвикателство на състезанието, организирано от Ocado Technology, участие взеха 20 отбора. Във втория етап на конкурса, организиран от Факултетен Студентски Съвет на Факултет по математика и информатика на Софийски университет – FMI Codes, участваха 14 отбора. По време на първото предизвикателство отборът на Христо Динков, Беатрис Иванова, Симеон Павлов и Дмитрий Клеунков представиха прототип на домашен асистент.

 • ЧЕЗ връчи стипендии на най-успешните български ученици

  15.04.2019 г. ЧЕЗ връчи стипендии на най-успешните български ученици

  За седма поредна година ЧЕЗ връчи стипендии на най-успешните български ученици. Шестима са големите победители от конкурса „Стани стипендиант на ЧЕЗ“, информираха за Борса.bg от дружеството. Състезанието се проведе на три етапа, като финалният кръг се състоя на 29 март 2019 г. в Професионалната гимназия по механоелектротехника – гр. Плевен. Шестима младежи от 12-ти клас на професионалните технически гимназии в Западна България спечелиха стипендии на ЧЕЗ за учебната 2018-2019 г.

 • От Строително оборудване те очакват! Запиши се на летен стаж

  12.04.2019 г. От Строително оборудване те очакват! Запиши се на летен стаж

  Русенската производствена компания Строително оборудване обяви своята лятна стажантска програма. Дъщерното дружество на международния гигант Husqvarna набира амбициозни и любознателни млади специалисти, които скоро са завършили или вече към края на своето образование, информираха за Борса.bg от компанията. За завода си в гр. Русе от Строително оборудване търсят стажанти за отделите „Покупки”, „Производство”, „Конструктивен и развитие” и „Технически контрол на качеството”.

 • Стани част от екипа на Теси. Запиши се на стаж!

  11.04.2019 г. Стани част от екипа на Теси. Запиши се на стаж!

  Водещият български и европейски производител на електрически бойлери, бойлери с индиректно нагряване и отоплителни уреди за дома – Теси, обяви началото на своята стажантска програма, информираха за Борса.bg от компанията. Ако си студент, който иска да се развива в утвърдена международна компания, Теси е твоят шанс. Свободните позиции, които ти предлагат са няколко, така че не се замисляй – кандидатствай! От Теси търсят студенти втори или трети курс, които изучават машиностроене, индустриални технологии, електроника, автоматизация, електротехника, производство и информационни технологии.

 • Теленор България дари оборудване на ВТУ „Тодор Каблешков"

  10.04.2019 г. Теленор България дари оборудване на ВТУ „Тодор Каблешков"

  На 28 февруари 2019 г. Висшето транспортно училище „Тодор Каблешков“ получи дарение от телекомуникационната компания Теленор България, информираха за Борса.bg от учебното заведение. Договорът за дарение бе подписан от ректора на ВТУ проф. д-р инж.-икон. Даниела Тодорова и г-н Явор Цоков, експерт „Мрежова инфраструктура“ в Теленор. Дарението, предоставено на висшето учебно заведение, включва мрежово оборудване, което ще бъде използвано в изграждането и поддържането на Wi Fi мрежата и ще подпомогне обучението в областта на телекомуникациите в училището.