Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Стажове / Стипендии

Академични новини

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • ЛЕМ бе гост на церемония по връчване на дипломи в ТУ-София

  „ЛЕМ България за пореден път бе официален гост на церемонията по връчването на дипломите на студентите от бакалавърска и магистърска степен, випуск 2019 от специалност „Електроника“ към Факултета по електронна техника и технологии на Технически университет – София“, научи Борса.bg от дружеството. Ръководителят на екипа по развойна дейност (R&D) на ЛЕМ България – г-н Робър Санлавил (Robert Sanlaville), отправи поздрав към студентите по повод дипломирането им. „За нас е гордост, че и през настоящата година сред абсолвентите има и наши колеги“, споделиха още от екипа на дружеството.

 • ТУ-Пловдив бе домакин на Plovdiv Game Jam 2020

  В началото на февруари т.г. Технически университет – София, филиал Пловдив (ТУ-Пловдив) бе домакин на 48-часовия маратон за разработка на виртуални и настолни игри Plovdiv Game Jam 2020, информираха за Борса.bg от учебното заведение. Събитието се проведе за седма поредна година и събра на едно място креативни млади хора – артисти, програмисти и запалянковци в света на виртуалните и настолни игри, които имаха възможността да завържат нови запознанства и да прекарат уикенда по един по-нестандартен начин. Отборите имаха за цел да създадат прототипи на игри в рамките на даденото време.

 • Ученици от шест държави посетиха фирма РАИС

  „Общо 30 ученици и 8 техни ръководители от Испания, Турция, Северна Македония, Румъния и България посетиха производствената и административната база на фирма РАИС в гр. Пазарджик“, научи Борса.bg от компанията. „Младежите имаха възможността да се запознаят с производството на машини с цифрово-програмно управление, с изграждането на производствени комплекси, а също и да научат как се изработват машинни детайли. Учениците бях любопитни да разберат и каква е степента на трудност на професиите в сферата на машиностроенето и каква подготовка се изисква за упражняването им“, коментираха от РАИС.

 • ПГЖТ „Христо Смирненски“ се присъедини към Академична борса

  „Да учим днес, за да успеем утре!“ е мотото на Професионална гимназия по железопътен транспорт (ПГЖТ) „Христо Смирненски“, намираща се в гр. Карлово. Гимназията е второто карловско учебно заведение, което се присъедини към партньорите ни в Академична борса на Борса.bg.учебното заведение предлага добра теоретична и практическа подготовка на учениците, за която се грижат квалифицирани преподаватели. За целите на обучението се използват бази на доказали професионализма си производствени звена и предприятия от системата на транспорта и в частност на железопътния транспорт.

 • Фесто Производство дари уреди и апаратура на ПГМЕТ – Пазарджик

  „Част от нашите колеги са възпитаници на професионалната гимназия в гр. Пазарджик. Двама от тях имаха възможността да се срещнат със своя преподавател – г-н Димитър Чипилов, и да споделят спомените си за първия си чертеж, контролните работи по обща електротехника, както и за участието си в училищното радио“, споделиха с усмивка от Фесто Производство. От дружеството допълниха още, че посещението на гимназията е било повод специалистите на Фесто Производство да изразят и своята благодарност за всичко, което са научили там – за придобитите в рамките на учебната програма и извън нея уроци.

 • ЧЕЗ България получи приза „Златно сърце“

  „ЧЕЗ България развива дългогодишна политика, с която подпомага професионалното образование у нас. През 2012 г. инициирахме конкурса „Стани стипендиант на ЧЕЗ“, който бе ориентиран към учениците от 12-и клас на професионалните технически гимназии в Западна България, а през 2018 г. в него включихме и студенти от електротехнически специалности. Съвместно с фондация „Сирак“, от началото на учебната 2019/2020 г. раздадохме и първата социална стипендия за сираци и полусираци“, коментираха от енергийната компания.