Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Стажове / Стипендии

Академични новини

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • ТУ – Габрово проведе научния форум УНИТЕХ 2022

  В Технически университет (ТУ) – Габрово за 22-ра поредна година се проведе международната научна конференция „УНИТЕХ 2022“, в която учени от страната и чужбина представят своите разработки и постижения, научи Борса.bg от учебното заведение. Официалното откриване на събитието се състоя в конферентната зала на библиотеката на университета. А сред гостите бяха директори на институти на БАН, ректори на български университети, учени и представители на бизнеса.

 • Ученици от СУ „Васил Левски“ разгледаха базата на Мултивак

  На 22 ноември 2022 г. Министерството на икономиката и индустрията посрещна дванадесетокласници от 170 Средно училище (СУ) „Васил Левски“ , Нови Искър. По време на срещата, министър Никола Стоянов представи дейността на институцията и своята работа пред гимназистите, научи Борса.bg от Министерството. Денят продължи с обиколка в Индустриална зона – Божурище, където бъдещите зрелостници разгледаха логистичния център на Юск (JYSK) и производствена база на Мултивак.

 • ВУТП проведе Българо-корейски форум

  Висшето училище по телекомуникации и пощи (ВУТ) проведе Българо-корейския форум „Дигиталният свят – перспективи за партньорство”. Събитието събра академичното ръководство на ВУТП, посланика на Република Корея Н.Пр. Ли Хо-шик, браншови организации, компании и студенти с цел да се запознаят с добрите примери на азиатската икономика в областта на цифровизацията, научи още Борса.bg от учебното заведение.

 • Мултивак България Продакшън участва „Дни на науката на ТУ-София”

  На 25 октомври 2022 г. експерти от българското производствено дружество Мултивак България Продакшън, част от лидера в опаковъчната индустрия Multivac, взеха участие в Международната научна конференция „Основи и технически средства за конструиране“ в рамките на „Дни на науката на ТУ – София”, съобщиха за Борса.bg от компанията. Радослав Козарев – мениджър конструктивен отдел, и Денислав Козарев – ръководител екип CAD автоматизация, представиха темата „Иновативни технологии за автоматизирано конструиране” пред аудиторията на Технически университет – София и успяха да предизвикат силен интерес към реалните модели, които се проектират в българското дружество.

 • РУ „Ангел Кънчев” с признание за изследователски университет

  На 26 октомври 2022 г. Русенският университет (РУ) „Ангел Кънчев” бе включен в списъка на изследователските висши учебни заведения в страната, научи Борса.bg от учебното заведение. Това се случи с решение на Министерския съвет (МС) на Република България. Университетът се отличава с непрекъснато нарастващия брой на научните публикации, индексирани в световно признати бази данни, както и в многобройните авторитетни и международни научни конференции, организирани в университета. Научните разработки носят принос към развитието и на регионалната икономика.

 • Студенти от ВТУ „Тодор Каблешков” посетиха новостроящ се тунел

  Студентите от бакалавърската и магистърската специалност „Транспортно строителство“ на Висше Транспортно училище (ВТУ) „Тодор Каблешков” , посетиха новостроящия се тунел № 2 по железопътната линия София-Пловдив, жп участък Елин Пелин-Костенец. Студентите бяха под ръководството на преподаватели от катедра „Транспортно строителство и съоръжения“, научи Борса.bg от учебното заведение.