Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Стажове / Стипендии

Академични новини

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • Лятна Академия Лидерите се проведе за втора поредна година

  Сезон 2 на единственият по рода си строителен камп за ученици от 10 клас до студенти първи курс – Лятна Академия Лидерите се проведе от от 2 до 4 септември в гр. Габрово. Тази година в проекта участваха 60 ученика от 10 града и беше подкрепен от повече от 20 водещи компании в строителния бранш, сред които: Юроком 2000, Bosch, Wienerberger, PERI, Fibran, Хидрострой, Semmelrock, БОКАЛ, IDEA HOME, Euromarket, TITAN, ГБС Инфраструктурно строителство, МСК, Miks Construction, Podem Gabrovo, БУЛТЕКС 99, VJF, Balkan Steel Engineering и УНИСТРОЙ, HALLE HAUS и Община Габрово, информираха за Борса.bg организаторите.

 • ТУ-Габрово тържествено откри новата академична година

  Технически университет – Габрово (ТУ-Габрово) тържествено отбеляза началото на академичната година, научи Борса.bg от учебното заведение. По време на церемонията ректорът на университета проф. д-р Илия Железаров напомни за новите образователни инициативи и предстоящото откриване на втория по големина Технологичен парк в страната, както и стотиците възможности, които очакват всички студенти. След церемонията студентите от всички специалности получиха указания за организацията на учебния процес от обучаващите катедри. На този етап учебното заведение предлага хибридна програма, която включва както онлайн, така и присъствено обучение.

 • ТУ-София организира курсове за пилоти през октомври

  На 5 октомври т. г. Висша школа „Авиация” към ЦРК на Технически университет – София (ТУ-София) организира курсове за теоретично обучение на пилоти за гражданската авиация, информираха за Борса.bg от учебното заведение. В рамките на обучението ще се проведат следните курсове за теоретично обучение на пилоти: Любител пилот на самолет – PPL(A) и Транспортен пилот на самолет – ATPL(A) – теоретично обучение в модулен курс. Мечтаете да управлявате самолет? Запишете се за курс на телефони: 02/965 20 39, 0888 356 565 и 0886 846 376, както и на място в учебното заведение.

 • Фесто Производство участва в „Национална стажантска инициатива“

  „Румяна Илиева от екипа на Техническия инженерен център към Фесто Производство взе участие в „Национална стажантска инициатива 2020“, организирана от Съвета на жените в бизнеса в България (СЖББ)“ съобщиха за Борса.bg от дружеството. В онлайн събитието присъстваха над 40 студенти в последен курс на бакалавърска или магистърска степен на обучение, преминали през различни стажантски програми на СЖББ. В „Национална стажантска инициатива 2020“ се включиха и представители на мениджмънта на 10 големи компании. Всяка организация бе представена интерактивно, а участниците имаха възможността да разкажат своята успешна история от първо лице.

 • Предстои 12-ото издание на онлайн конференцията DevReach

  От 19 до 23 октомври 2020 г. ще се състои 12-ото издание на конференция за разработчици DevReach, съобщиха от компанията организатор Progress. Събитието ще се проведе в платформата за видео стрийминг Twitch. DevReach е насочено към софтуерни специалисти и технологични лидери от цял свят и ще обедини световноизвестни експерти и инфлуенсъри, които ще вземат участие в практически сесии и ексклузивни интервюта, ориентирани към най-новите технологии и най-добрите практики. Всеки ден ще бъде посветен на различна технология и фреймуърк, а гостите ще могат да пишат код на живо с Blazor, React, Xamarin/MAUI и Angular. Те ще придобият нови умения и увереност, че притежават всичко необходимо, за да създават приложенията на бъдещето, посочиха още от Progress.

 • „Тук-Там Кошер“ ще се проведе на 17 септември 2020 г.

  На 17 септември 2020 г. от 10:00 ч. ще се проведе второто издание на кариерното изложение „Тук-Там Кошер“ в Интер Експо Център, гр. София и онлайн през платформата Streamer.bg, научи Борса.bg от организаторите от Тук-Там. „Тук-Там Кошер“ е събитие за професионално развитие, създаване на контакти, придобиване на нови знания и умения, достъп до интересни бизнеси и личности и до актуална информация за живота в България. Събитието ще се проведе под мотото „Стигни далеч, остани близо“ и ще даде възможност на българите с опит и образование в чужбина, търсещи кариерно развитие в България, да се срещнат с над 50 топ компании.