Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Стажове / Стипендии

Академични новини

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • ТУ-София с нова специалност „Стопанска информатика на немски“

  През учебната 2020/2021 г. Факултет за Германско инженерно обучение и Промишлен мениджмънт (ФаГИОПМ) при Технически университет – София (ТУ-София) стартира обучение по нова специалност – „Стопанска информатика на немски език“, съобщиха за Борса.bg от учебното заведение. Курсът има модулна структура и включва стандартен период на обучение от 8 семестъра. „Стопанската информатика е разположена на границата на бизнеса и технологиите и се занимава с въпроса как информационните и комуникационните системи могат да бъдат проектирани и използвани в бизнеса и администрацията.“, коментират от ТУ-София.

 • ПЛТГ „Никола Вапцаров" – Банско е част от Академична борса

  Емблематичната Професионална лесотехническа гимназия (ПЛТГ) „Никола Вапцаров“, което се намира в гр. Банско, вече е част от партньорите ни в Академична борса на Борса.bg. Гимназията е първото учебно заведение сред партньорите ни от града, намиращ се в подножието на красивата Пирин планина. Училището е основано през далечната 1946 г. За 70-годишната му история и за възможностите за обучение и реализация, които то предлага в наши дни, ще ви разкажем в следващите редове… Приятно четене!

 • Ученици от ПГЕЕ-Пловдив ще преминат практика в Сенсата

  Учениците от специалност „Микропроцесорна техника” в Професионалната гимназия по електротехника и електроника (ПГЕЕ) в гр. Пловдив ще преминат през двуседмична производствена практика в завода на Сенсата Технолоджис България, научи Борса.bg от учебното заведение. Групата е съставена от 23 ученици от 11 и 12 клас. Първоначално те ще преминат през задължителен инструктаж по безопасност. След това ще бъдат разделени на групи, спазвайки изискванията за социална дистанция и всички противоепидемични мерки, те ще овладяват нови умения заедно със своите ментори.

 • Включете се в стажантската програма на Неохим

  Искате ли да приложите и обогатите знанията си в областта на неорганичната и органична химия? Сега Неохим Ви дава тази възможност! Компанията предлага производствена практика или стаж за мотивирани и способни млади хора, научи Борса.bg от Неохим. Програмата е подходяща за ученици и студенти от специалностите: „Химично инженерство“, „Органични и неорганични химически технологии“, „Автоматика“, „Електротехника“, „Електроенергетика и ел. обзавеждане“, „Машиностроене“, „Електронна техника и технологии“, „Комуникационна техника“, „Компютърни системи“, „Транспорт“ и др.

 • ПГЖПТ „Н. Й. Вапцаров“ е сред партньорите ни в Академична борса

  Единственото на територията на Северна България и второ в страната училище, подготвящо кадри за железопътния транспорт, вече е сред партньорите ни в Академична борса! Приветстваме Професионална гимназия по железопътен транспорт „Никола Йонков Вапцаров" (ПГЖПТ), намираща се в гр. Горна Оряховица! Училището е създадено през 1977 г. като СПТУ, предвид нуждата от кадри за железопътния транспорт. В наши дни гимназията предоставя добри възможности за получаване на професионално образование и успешна реализация след завършване на средно образование. За любопитната ѝ история и традиции в обучението, ще Ви разкажем в следващите редове…

 • ЧЕЗ с нов уебсайт в подкрепа на професионалното образование

  „ЧЕЗ България представи новата си специализирана уебстраница „Енергия за бъдещето“, съобщиха за Борса.bg от ЧЕЗ България. Енергийната компания обяви още, че стартира публикуването на тримесечен електронен бюлетин. На уебсайта и бюлетина към него читателите ще намерят новини от света на електроенергетиката и професионалното образование. Ще могат да научат повече за основните професии в организациите от Групата на ЧЕЗ България, както и какви са етапите по пътя на успешната кариера и възможностите, които компанията и сектора като цяло предоставят за развитието на младите хора“, допълниха от дружеството.

Календар "Обучения"