Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Стажове / Стипендии

Академични новини

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • Орбико България стартира Стажантска програма в отдел Логистика

  Вие сте ентусиазиран, проактивен, отговорен и любознателен студент в трети или четвърти курс, в специалност в областта на логистиката? Mечтаете да се запознаете с дистрибуторския бизнес отблизо? Сега Орбико България Ви дава този шанс! Компанията стартира Стажантска програма в отдел Логистика, научи Борса.bg от българското дружество. Орбико България е един от най-големите дистрибутори и доставчик на логистични услуги на пазара, част от Орбико Груп – водещ дистрибутор на голям брой качествени и световноизвестни продукти в областта на козметиката, хранителни и нехранителни продукти, електрически уреди, фармацевтични продукти, играчки, текстил, цигари, моторни масла. Научете повече...

 • Фесто Производство стана част от онлайн събитие на ТУ – София

  Фесто Производство взе участие в кандидатстудентското студио, организирано от Технически университет – София (ТУ – София). Събитието, част от кандидатстудентската кампания на университета, бе посветено на Факултета по електронна техника и технологии. Дейността на Фесто Производство по време на виртуалното студио на ТУ – София представи г-жа Славена Топалска, експерт „Управление на човешките ресурси“. Освен представители на технологични компании, в двучасовото онлайн събитие на ТУ – София участие взеха и представители на ръководството на ФЕТТ и преподаватели.

 • СУ „Св. Климент Охридски“ в Сухиндол с нова специалност

  Средно училище (СУ) Св. Климент Охридски“ в Сухиндол ще предлага нова специалност за учебната 2021-2022 година – „Експлоатация на автомобилния транспорт“ по професия „Организатор по експлоатация на автомобилния транспорт“, научи Борса.bg от учебното заведение. СУ „Св. Климент Охридски“ е средно училище в град Сухиндол. Учебното заведение извършва прием и обучение на ученици от 1 до 12 клас за придобиване на диплома за средно образование. Училището е с богата история и утвърдени традиции в образованието, а от него са излезли десетки достойни граждани – учители, лекари, инженери, университетски преподаватели, пилоти, предприемачи и други.

 • Луфтханза с предизвикателство към ученици от ПГТЕ „Хенри Форд“

  Нестандартно предизвикателство към единадесетокласниците на Професионална гимназия по транспорт и енергетика (ПГТЕ) „Хенри Форд“ – гр. София постави авиоремонтното дружество Луфтханза Техник София, научи Борса.bg от компанията. Като форма на необичайна производствена практика в домашни условия, учениците имаха за задача да изготвят макети на самолетния модел Еърбъс А321 Нео. „Благодарим ви, приятели от 11-и „е“ клас на ПГТЕ „Хенри Форд“! Очакваме ви с нетърпение отново в нашия хангар. Готови ли сте за следваща задача?“, отправиха своите благодарности от екипа на Луфтханза Техник София.

 • Учениците в СПГ „Алеко Константинов“ ще изучават телекомуникации

  Свищовска професионална гимназия (СПГ) „Алеко Константинов“ разкрива нова специалност за учебната 2021-2022 година, научи Борса.bg от учебното заведение. Учениците ще имат възможността да се обучават в специалността „Телекомуникационни системи“ по професия „Техник по комуникационни системи“. СПГ „Алеко Константинов“ е създадена през 2000 г. като Средно професионално-техническо училище по лека промишленост и строителство и възниква в резултат на обединението на съществуващите дотогава две училища СПТУ по строителство „Пеньо Пенев” – гр. Свищов и СПТУ по лека промишленост – с. Алеково. В наши дни училището обучава висококвалифицирани монтьори, техници, оператори и др.

 • ТУ-Габрово ще приема студенти с оценки от матурите

  Оценките от матурите по български език и литература, математика, история и цивилизации, география и икономика, биология и здравно образование, химия и опазване на околната среда, чужд език и по някои от останалите предмети ще могат да се използват за вход в 41 висши училища за учебната 2021-2022 година за кандидатите, завършили средното си образование след 2008 г. Сред тях е и Технически университет – Габрово (ТУ-Габрово), информираха за Борса.bg от учебното заведение. Оценките от държавните изпити за придобита степен на професионална квалификация или защита на дипломна работа също ще могат да се използват при кандидатстване.