Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Стажове / Стипендии

Академични новини

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • СУ „Св. Климент Охридски“ ще си партнира с БЕХ

  Ректорът на Софийски университет „Св. Климент Охридски“ проф. дфн Анастас Герджиков и изпълнителният директор на Българския енергиен холдинг Валентин Николов подписаха рамково споразумение за сътрудничество, съобщиха от учебното заведение. Двете страни ще си партнират в направленията ядрена енергетика, техника и ядрена физика и химия, геология и проучване на природни ресурси, информационни системи и компютърни науки, софтуерно инженерство, изкуствен интелект, технологично предприемачество и иновации в информационните технологии, енергийни пазари и услуги, технологии за знания и иновации, внедряването на иновативни енергийни технологии и други.

 • ВТУ и ВВМУ стартират съвместна бакалавърска специалност

  Висшето военноморско училище „Н. Й. Вапцаров“ и Висшето транспортно училище (ВТУ) „Тодор Каблешков“ стартират съвместно обучение по специалност „Логистика“ съобщиха от ВТУ. По този повод на 8 септември т.г. бе подписано споразумение между ректорите на двете учебни заведения – флотилен адмирал проф. д.в.н. Боян Медникаров и проф. д-р инж.-икон. Даниела Тодорова. Специалността е с 4-годишен срок на обучение за придобиване на образователно-квалификационна степен „бакалавър“ и по нея ще се обучават бъдещите ръководни кадри в областта на логистиката.

 • В ЛТУ представят проект за образованието и природните ресурси

  На 14 септември 2021 г. 13:00 ч. ще се проведе пресконференция по повод стартирането на проект BG05M2ОP001-2.016-0022 “Модернизация на висшето образование по устойчиво използване на природните ресурси в България”, финансиран от Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“ 2014-2020 г. Един от основните акценти на проекта е изграждането на устойчива връзка между висшето образование и бизнеса, която да допринесе за създаване на благоприятна среда за кариерно развитие на преподавателите и обучаемите.

 • Предстои четвъртото издание на QA Academy на МенторМейт

  За четвърта поредна година една от най-големите компании за разработка на софтуер в България МенторМейт организира безплатна онлайн програма QA Academy, съобщиха от компанията. Академията е насочена към младите таланти, които искат да стартират своята кариера в сферата на софтуерното тестване. Обучението ще продължи 14 седмици и ще се води от топ експерти на МенторМейт. То ще включва лекции, задачи и практически упражнения.

 • ТУ – Габрово участва в проект за иновативно образование

  Проектът е на стойност над 4 млн. лв. и предвижда разработване и въвеждане на 6 иновативни съвместни магистърски програми, на дигитално образователно съдържание, електронни ресурси и облачни технологии в образователния процес за обучение в хуманитарни и социални науки; професионално развитие на преподавателите и подобряване на уменията им за използване на ИКТ – базирани иновационни образователни технологии; развитие на иновативния потенциал на ВТУ чрез интернационализация и участие в мрежи.

 • Бургас бе домакин на 50-ата конференция на Съюза на математиците

  От 1 до 5 септември т.г. в Бургас се проведе 50-ата юбилейна конференция на Съюза на математиците в България (СМБ). По този повод в града пристигнаха изявени учени на Българската академия на науките, университетски преподаватели и учители по математика и информатика от цялата страна, научи Борса.bg от Община Бургас. Основен акцент в научната програма на конференцията тази година бе минисимпозиумът „Текущи достижения в моделирането на пандемията COVID-19“.