Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Стажове / Стипендии

Академични новини

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • Панаир на кариерата ще се проведе от 21 до 26 юни 2021 г.

  Виртуалното събитие Панаир на кариерата ще се състои от 21 до 26 юни 2021 г. в рамките на Bulgarian Digital Week 2021, научи Борса.bg от съобщение на Център „Кариера и възпитаници (алумни)“ (ЦКВ) на Технически университет – София. На изложението ще бъдат представени компании от разнообразни отрасли, сред които информационни технологии, дигитален маркетинг, телекомуникации, производство, маркетинг и PR, логистика, управление на персонала и др. По време на Панаира ще можете да се запознаете с представители на компании, които са лидери на пазара на труда, както и да кандидатсвате за работа или стаж по специалността си или в сфера, в която желаете да се развивате.

 • Кандидатствайте за новата ротационна стажантска програма на ABB

  На всички млади ентусиасти, готови да се впуснат във вълнуващите предизвикателства на инженерната кариера, АББ България представя най-новата си стажантска инициатива ABB Discovery Rotational Program. Ако искате да разберете как да се запознаете с палитрата от професионални роли в компанията, свързани с лийн производството, управлението на проекти, продажбите, веригата за доставки и др., както и да развиете ценни личностни умения, то следващите редове са специално за Вас! „За първи път АББ България предоставя възможност за участие в иновативната 18-месечна ротационна програма ABB Discovery Rotational Program. Инициативата ще даде възможност на един студент от България да стане част от новото предизвикателство на дружеството, придобивайки ценен професионален опит чрез 6-месечни стажове в различни отдели на АББ България“, посочиха от компанията.

 • Дунапак-Родина обяви свободни стажантски позиции за студенти

  Производителят на опаковки Дунапак-Родина анонсира ежегодната си стажантска програма „Дай старт на своята кариера“. Инициативата се провежда вече над 15 години и дава възможност на студенти, завършили втори курс на обучение, да поставят начало на професионалния си път в международна компания – лидер в бранша. В рамките на стажа студентите ще придобият практически опит, ще създадат полезни контакти и ще внесат свежи идеи в дейността на дружеството. Програмата дава възможност на студентите да работят в модерна и съвременна работна среда, в която да усетят динамиката на реалния бизнес. Стажът в Дунапак Родина е платен и е на пълен работен ден. Заниманията се провеждат заедно с екип от квалифицирани и опитни специалисти, готови да споделят знанията си.

 • УНСС, БАН и СУ проведоха дискусия за изкуствения интелект

  На 8 юни т.г. в София Тех Парк представители на УНСС, БАН и СУ“, съвместно с „Клуб AI Изкуствен интелект“, проведоха дискусия за ролята, мястото и бъдещето на изкуствения интелект в системи за голми данни и системи за високопроизводителни изчисления в работата на корпоративните информационни сситеми, съобщиха от УНСС. В рамките на дискусията бяха обсъдени възможности за сътрудничество и използване на научната инфраструктура, изграждана в УНСС и създаваните чрез нея услуги, както и технологичните решения, които могат да бъдат предоставяни за ползване на други организации и бизнеса в България, за провеждане на научни изследвания.

 • Festo с нов бионичен проект в полза за науката и образованието

  Те са бързи, пъргави, подвижни, могат да правят изключително остри завои и да впечатляват с най-ефектните лупинги… Това са BionicSwifts – най-новите „играчи“ в отбора на бионичната фауна, създаван с много въображение и талант от лидера в автоматизираните технологии, индустриалните обучения и образователни програми Festo. „Проектът е вдъхновен от природния модел на лястовицата и е специално създаден да разшири и обогати изучаването на полета на птиците както в полза на науката и образованието, така и в частния сектор“, информираха за Борса.bg от Фесто България.

 • ПМГ „Васил Друмев“ бе домакин на форум за обучение в STEM среда

  На 9 юни т.г. Природо-математическата гимназия „Васил Друмев“ (ПМГ „Васил Друмев“), Велико Търново бе домакин на форума „Иновативно обучение в STEM среда“, научи Борса.bg от учебното заведение. Инициативата се проведе със съдействието на Регионалното управление на образованието – Велико Търново. По време на форума над 50 учители и ученици обмениха знания и опит, свързани с изграждането на STEM центрове, и представиха добри иновативни практики при обучението в STEM среда. Основни акценти на форума бяха популяризирането на добри иновативни практики в образователния процес, дискусия на тема „Ползата на моето училище от STEM центъра“ и кръгла маса на тема „Добри иновативни практики“.