Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Стажове / Стипендии

Академични новини

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • За поредна година ПГЕЕ-Гълъбово спечели два проекта по „Еразъм+“

  За поредна година Професионална гимназия по енергетика и електротехника (ПГЕЕ) в гр. Гълъбово спечели два проекта по програмата „Еразъм+“ – проект „Медийна грамотност“ и проект „Нови професионални възможности за младите специалисти по електротехника и енергетика чрез практика в сферата на интелигентните електрически системи“, информираха за Борса.bg от учебното заведение. Проектът „Медийна грамотност“ е с продължителност от две години и в него участват ученици от 9-ти и 10-ти клас. Целта на програмата е да се повиши осъзнатостта на младежите за реалната същност на многобройните форми на медийни съобщения.

 • Приветстваме ПТГ „Никола Йонков Вапцаров“ в Академична борса

  Разположен в подножието на Врачанския Балкан, Враца е най-големият град в Северозападна България. В далечното минало градът е бил част от Римската империя, а през Възраждането той бележи забележителен възход и се превръща в голям занаятчийски център. В наши дни освен красива природа и интересни забележителности, градът има потенциал да предложи и бизнес възможности. Щастливи сме, че вече и врачанско техническо училище е част от партньорите ни в Академична борса! С удоволствие ви представяме Професионална техническа гимназия (ПТГ) „Никола Йонков Вапцаров“! Повече за гимназията можете да прочетете в следващите редове...

 • Университет по хранителни технологии в Пловдив с нов ректор

  Проф. Пламен Моллов е новият ректор на Университет по хранителни технологии в гр. Пловдив (УХТ-Пловдив), информираха за Борса.bg от висшето учебно заведение. Той ще управлява до 2023 г. Проф. Моллов и неговият екип ще се стремят към повишаване на доходите с 50% в рамките на мандата и въвеждане на система за електронно управление на документооборота. Амбицията на новия ректор е да разкрие програми на английски и френски език, както и разширяване на контактите на УХТ с чуждестранни университети. Сред заложените цели е и ремонт на спортните бази и плувния басейн. Планира се и разкриването на две нови специалности.

 • С ПГСИ-Бургас ще разказваме за възможности в строителството

  От години екипът на Инженер.БГ се стреми да информира строители, архитекти и проектанти за новите технологии и решения в областта на сградното строителство чрез своите тематични бюлетини. Отскоро развиваме и дългосрочни партньорства с професионалните гимназии и висшите учебни заведения в тази професионална област, за да придадем допълнителна стойност на нашите информационни услуги и да подкрепим младите специалисти с желание за кариерно развитие в областта на строителството и архитектурата. Радваме се, че още една утвърдена гимназия се присъедини към партньорите ни. Да приветстваме ПГСИ „Пеньо Пенев“ в гр. Бургас!

 • Инженер.БГ пита: Стаж по време на следването?

  Без съмнение, знанията, които дават висшите учебни заведения, са изключително ценни. Въпреки това опитът в реална работна среда е нещо, което може да осигури немалко предимства на младите специалисти. Финансова независимост, трудов опит, опознаване на работните процеси и създаване на така необходимата трудова дисциплина са сред позитивите на работата или стажуването по време на следването. Разбира се, съчетаването на учене с работа изисква гъвкавост и добра организация, за да не страда качеството на образованието, което получава работещият студент. А вие склонни ли сте да потърсите заетост по време на следването си? Попълнете нашата кратка анкета и споделете с нас!

 • ПГХТ в Горна Оряховица също е наш партньор в Академична борса

  С настъпването на новата 2020 г., смело продължаваме нашите инициативи, свързани с мисията ни да информираме правдиво и своевременно техническата общност, както и да развиваме партньорствата си с техническите гимназии и университети в страната. Щастливи сме да приветстваме в Академична борса още една утвърдена професионална гимназия с богата история и традиции, а именно Професионална гимназия по хранителни технологии (ПГХТ) „Проф. д-р Асен Златаров“ в гр. Горна Оряховица. Какви възможности за обучение предлага учебното заведение, ще разберем в следващите редове...