Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Стажове / Стипендии

Академични новини

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • Кои са 7-те причини да се запишете да учите в ТУ-Варна

  Технически университет – Варна (ТУ-Варна) публикува специално видео, представящо цели 7 причини, поради които да се запишете да учите в университета в морския град, научи Борса.bg от учебното заведение. ТУ-Варна е създаден през далечната 1962 г. Днес университетът гарантира бизнес ориентирано образование в технологичните направления на бъдещето: Изкуствен интелект, Роботика, Мехатроника, Информационни и комуникационни технологии, Биоелектроника и др. Учебното заведение предлага обучение в над 30 бакалавърски и над 50 магистърски програми.

 • Накъде след университета? Включете се в „Заедно в час“

  Скоро завършвате своето образование и търсите най-добрата следващата стъпка? Искате да бъдете полезни, а същевременно да развивате важни професионални и лидерски качества? Страхотно! Защото „Заедно в час“ набира учители във випуск 2020, споделиха за Борса.bg организаторите. Програмата „Заедно в час” подготвя мотивирани и способни наскоро завършили или последен курс студенти от различни специалности да работят като учители за период от две години и да развият универсални професионални и лидерски умения.

 • Бъди стажант в MM Солушънс

  Мечтаете за кариера в ИТ сектора? А искате ли да се реализирате в софтуерна фирма с дългогодишен опит? Сега е вашият шанс! ММ Солушънс – ИТ компания с дългогодишен опит в разработването и поддържането на софтуер за камери на мобилни телефони, таблети, навигационни системи и други устройства търси стажанти за позиция програмист (Junior C Developer), научи Борса.bg от компанията. Желаещите да кандидатстват за стаж трябва да притежават техническа грамотност, основни познания по С, да владеят английски език и не на последно място да желаят да учат и да са развиват в ИТ сектора.

 • ХТМУ проведе „Ден на отворените врати“ онлайн

  Във връзка с обявеното извънредно положение в страната Химикотехнологичен и металургичен университет (ХТМУ) реорганизира планирания „Ден на отворените врати“ и успешно проведе мероприятието онлайн чрез социалната мрежа Facebook, съобщиха за Борса.bg от учебното заведение. Събитието се проведе на 3 април т. г. В рамките на два часа организаторите бяха подготвили интересни разговори, информация за процеса, документите и всичко необходимо, свързано с кандидатстването в ХТМУ, вълнуващи истории от летните студентски практики, както и възможност за въпроси и отговори в реално време.

 • Разширява се дуалното обучение във Варна през учебната 2020-2021

  От следващата 2020-2021 учебна година дуалното обучение във Варна ще бъде разширено с нови специалности и гимназии, включени в държавния план-прием, научи Борса.bg от г-жа Венцеслава Генова – директор на Регионалното управление на образованието. Гимназиите, които ще работят по дуалната система от следващата година, са ПГ по горско стопанство и дървообработване „Николай Хайтов“, Варненска търговска гимназия, ПГ по архитектура строителство и геодезия, ПГ по химични и хранително-вкусови технологии, както и ПГ по селско стопанство „Земя“ – гр. Провадия.

 • Стипендиантите на АББ България разказват за пътя към успеха

  Стипендията на фондация „Юрген Дорман“ на ABB осигурява финансова подкрепа на студентите, за да могат те да се фокусират изцяло върху своето обучение. Стипендията се отпуска на студенти от 1-ви или 2-ри курс от Технически университет – София или филиала на учебното заведение в Пловдив за срок до 5 години. Студентите получават възможност за летен стаж в АББ България, онлайн курс по английски език, ментор от компанията за целия период на стипендията, както и участие в Международната среща на стипендиантите на АББ в Швейцария.