Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Стажове / Стипендии

Академични новини

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • Катедра „Електроника“ към ТУ-Габрово навърши 50 години

  На 5 април 2019 г. се навършиха 50 години от създаването на Катедра „Електроника“ в Технически университет – Габрово, информираха за Борса.bg от учебното заведение. На официалното честване присъстваха много гости – представители от ръководството на университета и факултет „Електротехника и електроника“, настоящи и бивши преподаватели, както и партньори на катедрата от фирмите Апронекс, АМК, Елна, Шнайдер Електрик, Ултрафлекс, ДMтех, Squilline, Унитраф, SMA Електроникс.

 • IMI спонсорира студенти на ТУ-София за разработката на автомобил

  От 2 до 5 юли 2019 г. в Лондон ще се проведе състезанието за енергийноефективни автомобили, разработени от студенти и ученици от цял свят – Shell Eco-marathon, на което участие ще вземат и студенти от Технически университет – София. Българският отбор ще бъде спонсориран от високотехнологичната производствена фирма Интегрейтид Микро-Електроникс България, информираха за Борса.bg от българското дружество. Софийският отбор ще се състезава в категорията „Градски тип автомобили“, задвижвани с водородна горивна клетка.

 • Райхле и Де-Масари България Пръдакшън посрещна ученици

  На 16 април 2019 г. Райхле и Де-Масари България Пръдакшън посрещна ученици от Националната професионална гимназия по прецизна техника и оптика „М.В.Ломоносов“ в своята производствена база, информираха за Борса.bg от българското дружество. Посещението от дванайсетокласниците се състоя в рамките на инициативата „Отворени дни“ на компанията. Учениците, които тази година завършват своето средно образование, бяха посрещнати от Ирина Рибарова, мениджър „Човешки ресурси“.

 • Участвайте в стажантската програма на ВМЗ – Сопот

  От Вазовски машиностроителни заводи – гр.Сопот стартират своята стажантска програма, която предлага професионално развитие на различни стажантски позиции, информираха за Борса.bg от Технически университет – София. За всички бъдещи инженери, търсещи своето призвание, от българското предприятие за производство на боеприпаси са готови да ви поведат по пътя на успеха. Стажантската програма на ВМЗ – Сопот може да бъде както платена, така и неплатена, като всеки участник сам избира за себе си. От дружеството осигуряват и безплатен престой за всички стажанти.

 • Заповядай на „Ден на отворените врати” в Мелексис през април

  На 23 и 24 април 2019 г. лидерът в развоя и производството на микроелектронни компоненти за индустрията и автомобилната промишленост Мелексис България ви кани на „Ден на отворените врати”, информираха за Борса.bg от компанията. Мелексис България е част глобалната компания Melexis. У нас се намира най-голямата база за разработване, производство, изпитване и продажби на високотехнологични интегрални схеми, сензори и системи на глобалната група. За всички млади и амбициозни студенти, търсещи най-доброто за себе си, от Мелексис България организират посещение в своята база в гр. София, за да запознаят младежите с производствената дейност, историята на компанията, както и стажантските програми.

 • Проведе се хакатонът „Hack for Innovation in IoT”

  От 15 до 17 март и от 22 до 24 март 2019 г. се проведе хакатонът „Hack for Innovation in IoT”. В първото предизвикателство на състезанието, организирано от Ocado Technology, участие взеха 20 отбора. Във втория етап на конкурса, организиран от Факултетен Студентски Съвет на Факултет по математика и информатика на Софийски университет – FMI Codes, участваха 14 отбора. По време на първото предизвикателство отборът на Христо Динков, Беатрис Иванова, Симеон Павлов и Дмитрий Клеунков представиха прототип на домашен асистент.