Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

СПГЕ „Джон Атанасов“, гр. София

СПГЕ „Джон Атанасов“, гр. София

https://spge-bg.com/

Софийска професионална гимназия по електроника (СПГЕ) „Джон Атанасов“ е столична професионална гимназия, основана през 1968 г. През годините училището се е утвърдило като лидер в иновационните технологии сред техническите училища в страната, които обучават ученици в областта на електрониката.

 

 

СПГЕ „Джон Атанасов“ предлага професионално образование и обучение в следните специалности:

 

- Системно програмиране;

- Приложно програмиране;

- Компютърна техника и технологии;

- Компютърни мрежи;

- Възобновяеми енергийни източници;

- Микропроцесорна техника;

- Промишлена електроника.

 

Училището разполага с модерно оборудвани професионални кабинети: компютърни зали за обучение по хардуер и софтуер, технологичен парк в сферата на компютърните мрежи, слаботокови лаборатории, соларна лаборатория и работилница за ВЕИ инсталации.

 

Учениците, учещи в гимназията, получават безплатно обучение за придобиване на международния CISCO сертификат „Cisco CCNA Routing & Switching“, под ръководството на сертифицирани инструктори.

 

Гимназията е първото професионално училище в България, което сертифицира учители-инженери за обучители по специалността Възобновяеми енергийни източници (ВЕИ). Системно се провеждат и квалификационни курсове за обучение по фотоволтаици, солартермични системи, съоръжения за производство на енергия от биомаса, термопомпи, а до момента са се сертифицирали над 170 инсталатори.

СПГЕ „Джон Атанасов“, гр. София

Адрес: гр. София, ул. "Райко Алексиев" 48

Телефон: 2/872 00 47,  2/872 00 37

E-mail: spgelectron@yahoo.co.uk

Календар "Обучения"