Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

ПГ по техника и лека промишленост, гр. Попово

ПГ по техника и лека промишленост, гр. Попово

www.pgtlp-popovo.info

Професионална гимназия по техника и лека промишленост (ПГТЛП) в гр. Попово е създадена през 1962 година, първоначално като ПТУ по металообработване. В наши дни училището предлага обучение по съвременни и предпочитани специалности и е доказало своето достойно място в образователната система.

 

В ПГТЛП-Попово учениците могат да се обучават в следните специалности:

 

 - Графичен дизайн;

 - Приложно програмиране;

 - Компютърна техника и технологии;

 - Бутикови облекла;

 - Конструиране, моделиране и технология на облекло от текстил;

 - Електрообзавеждане на транспортна техника.

 

Училището подготвя своите ученици за придобиване, разширяване и усъвършенстване на професионалната квалификация, успешна професионалната кариера и индивидуално развитие.

 

Гимназията притежава много добра материално-техническа база. Учебното заведение разполага с 3 оборудвани компютърни кабинети, 7 учебни кабинети с интерактивни дъски, компютри/лаптопппи с Интернет и мултимедия във всички кабинети, обновени и модерни работилници и напълно оборудвани лаборатории. Училището пригежава още и клуб за бодибилдинг, видеозала и богата училищна библиотека, разполагаща с техническа, художествена и учебно-помощна литература.

 

Регистриран е учебен център за обучение на кандидати за придобиване на правоспособност за управление на МПС. Училището притежава свой учебен автомобил. Безплатно е придобиването на правоспособност за управление на МПС на ученици от специалността „Електрообзавеждане на транспортна техника“.

 

ПГ по техника и лека промишленост, гр. Попово

Адрес: гр. Попово, ул. „Аспарух“ 1

Телефон: 0879 956 305

E-mail: pgtlp@pgtlp-popovo.info

Календар "Обучения"