Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

ПГЖПТ „Никола Корчев“, гр. София

ПГЖПТ „Никола Корчев“, гр. София

https://pgjpt-sf.info

Професионалната гимназия по железопътен транспорт (ПГЖПТ) „Никола Корчев“ започва да пише своята история през 1957 г. През 2003 г. със заповед от Министъра на образованието и науката учебното заведение приема текущото си название. Името, което училището с гордост носи днес, е на опълченеца Никола Корчев, останал в историята като един от спасителите и последен знаменосец на Самарското знаме.

 

В ПГЖПТ „Никола Корчев“ учениците могат да изучават следните специалности:

 

 - Локомотиви и вагони;

 - Ръководител движение;

 - Осигурителни и комуникационни системи в ЖП инфраструктурата;

 - Електрообзавеждане на железопътна техника.

 

За висококачествената подготовка на своите възпитаници, училището разполага с добре обзаведена учебна база. То притежава електротехнически лаборатории с обновена измервателна апаратура. Кабинетите са оборудвани с лазерни принтери, скенери и мултимедия. Компютрите са свързани с локална мрежа, което позволява лесно споделяне на информация и автоматична синхронизация на учебните файлове.

 

Изградените партньорства на училището с различни лицензирани фирми, НК „ЖИ“ и БДЖ ЕАД, позволяват да се предостави обучение в реална работна среда.

 

Учениците мога да се запишат в различни клубове по интереси, сред които  „ЖП моделизъм“, „Английски език“, „Български език“, „Приложна математика“ и „Спорт“, в зависимост от желанието си. В тях могат да открият свой скрит талант, да се научат на екипна работа и ежегодно да участват в турнири и състезания.

ПГЖПТ „Никола Корчев“, гр. София

Адрес: гр. София, Бул. „Илиянци“ 2

Телефон: 02/832 80 38, 02/831 38 55

Е-mail: pgjpt@abv.bg

Календар "Обучения"