Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

ПГЕБ „Проф. д-р Асен Златаров", гр. София

ПГЕБ „Проф. д-р Асен Златаров", гр. София

http://pgeb-bg.com

Професионална гимназия по екология и биотехнологии (ПГЕБ) „Проф. д-р Асен Златаров“ e основана през 1959 г. в гр. София, първоначално като Техникум по индустриална химия и металургия. Причината за откриването на училището е нуждата от добри химици-технолози за бързо развиващата се тогава химическа промишленост. През 2003 г. техникумът приема настоящото си наименование. От създаването си до днес учебното заведение е обучило стотици специалисти, реализирали се във всички сфери на съвременната индустрия и бизнес.

 

В ПГЕБ „Проф. д-р Асен Златаров“ учениците имат възможност да се обучават в следните специалности:

 

 - Технология на фармацевтичните и парфюмерийно-козметични продукти;

 - Технологичен и микробиологичен контрол в химични производства;

 - Технология на хомеопатичните и фитопродукти;

 - Екология и опазване на околната среда.

 

Училището е сред водещите в страната във въвеждането на съвременни методи за обучение и прилагане на научния подход в учебно-възпитателния процес.

 

Учебното заведение притежава съвременна материалната база и разполага с едни от най-модерните и впечатляващи в страната химически лаборатории, два компютърни кабинета, уютни класни стаи и просторна актова зала, фитнес салони, обширен двор и богата библиотека.

 

Голяма част от преподавателите повишават своята квалификация в наши и чужди институти, за да прилагат успешно нови методи и подходи в обучението. Възпитаниците на гимназията неведнъж са доказали висококачествената подготовка с отлично представяне в училищни и извънучилищни мероприятия. Резултат от съвместната дейност на учители и ученици са множеството награди по проекти и участията им в международни срещи.

 

Девизът на ПГЕБ „Проф. д-р Асен Златаров“ е: „Знаещият е силен, науката е мощ!“

 

ПГЕБ „Проф. д-р Асен Златаров", гр. София

Адрес: гр. София, ул. „Средорек“ 3

Телефон: 02/857 50 27

Е-mail: thpb@mbox.contact.bg

Календар "Обучения"