Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

БПГ „Ичко Бойчев“, гр. Благоевград

БПГ „Ичко Бойчев“, гр. Благоевград

https://bpg-blg.com/

Благоевградска професионална гимназия (БПГ) „Ичко Бойчев“ е основана през 2013 г. Училището е наследник и продължител на традициите в областта на професионалното образование на две училища с многогодишна история: Професионална техническа гимназия „Ичко Бойчев“, създадена през 1959 година и Професионална гимназия по електротехника и електроника „Никола Вапцаров“, създадена през 1975 година. БПГ се гордее с имената на много свои възпитаници, изявени и утвърдени професионалисти- техници, инженери и спортисти. 

 

Учебното заведение обучава ученици от 8-ми до 12-ти клас с висок професионализъм и новаторство по специалностите:

 

- Компютърна техника и технологии;

- Автомобилна мехатроника;

- Автоматизация на непрекъснати производства;

- Електродомакинска техника;

- Електрообзавеждане на производството.

 

Гимназията разполага с новоизградена сграда с модернизирани бази, напълно оборудван физкултурен салон и работилница по „Автомобилна мехатроника“, необходими за добра практическата подготовка на младежите. Разширената материална база на училището позволява целодневна организация на учебния процес и осигурява съвременни условия за обучение на учениците.

 

Училището има изградени трайни партньорски отношения с утвърдени технически компании, което гарантира не само практиката на учениците в реална работна среда, но и улеснява намирането на работно място след завършване.

БПГ „Ичко Бойчев“, гр. Благоевград

Адрес: гр. Благоевград, бул. „Иван Михайлов“ 62

Телефон: 073/88 52 63

E-mail: bpg@bpg-blg.com

Календар "Обучения"