Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Обучение и организации

 • Aiger Professor

  Aiger Professor е амбициозен проект на иновативната машиностроителна компания Айгер Инженеринг и представлява онлайн вътрешнофирмена система за управление на знанието и вътрешните обучения. В платформата са качени курсове, лекции и видео-уроци.

 • Академия ТЕКРА

  Академия ТЕКРА е център за професионално обучение към ТЕКРА ЕООД, правоприемник на дейността на Телетек ЕООД – търговско дружество с основна дейност дистрибуция на продукти в сферата на сградните енергийни, информационни и алармени електроинсталации.

 • БПГ „Ичко Бойчев“, гр. Благоевград

  Благоевградска професионална гимназия „Ичко Бойчев“ е основана през 2013 г. Училището е наследник и продължител на традициите в областта на професионалното образование на две училища с многогодишна история: Професионална техническа гимназия „Ичко Бойчев“ и Професионална гимназия по електротехника и електроника „Никола Вапцаров“.

 • ПГ по електротехника и автоматика, гр. София

  Професионална гимназия по електротехника и автоматика (ПГЕА), гр. София, е основана през 1951 г. и е наследник на Техникум за подготовка на техници по силни и слаби токове „Сергей Миронович Киров“. За своята 67-годишна история гимназията се е утвърдила като училище-модел, символ на новаторството и експеримента, умело съчетани с традицията.

 • ПГ по енергетика и електротехника, гр. Гълъбово

  Професионалната гимназия по енергетика и електротехника (ПГЕЕ) в гр. Гълъбово е създадена през 1960 г. и е първото техническо училище в града. Днес, почти 60 години по-късно, гимназията се е превърнала в едно от най-емблематичните училища, обучаващо ученици в сектора.

 • ПГ по индустриални технологии, мениджмънт и туризъм – Панагюрище

  Професионална гимназия по индустриални технологии, мениджмънт и туризъм – гр. Панагюрище е създадена през 2011 г. Гимназията е стъпила на здравите основи и опита на три обединени училища- СПТУ „Райна Княгиня”, Техникум по минна промишленост „Иван Манев” и Техникум по механотехника „Никола Белопитов”.

 • ПГ по машиностроене, гр. Пловдив

  Професионална гимназия по машиностроене (ПГМ) в гр. Пловдив е създадена през 1978 г., когато три утвърдени училища: Средно професионално техническо училище „Антон Иванов“, „Карол Сверчевски“ и „Юрий Гагарин“ се обединяват в ОСПТУМ. Днес училището подготвя висококвалифицирани специалисти за машиностроителните заводи в града и страната.

 • ПГ по механоелектротехника, гр. Пазарджик

  Професионалната гимназия по механоелектротехника (ПГМЕТ) в гр. Пазарджик е създадена през 1960 г. като Техникум по механотехника. Днес ПГМЕТ непрекъснато се стреми да прилага най-модерните стратегии, технологии и интерактивни методи на преподаване, а гимназията е включена в мрежата на иновативните училища в България.

 • ПГ по механоелектротехника, гр. Пирдоп

  Професионалната гимназия по механоелектротехника (ПГМЕ) в гр. Пирдоп е основана през 1961 г. като Професионално техническо училище по медодобив към МДК „Георги Дамянов“. През 2003 г. училището е преименувано на Професионална гимназия по механоелектротехника и всяка следваща учебна година бележи стъпка напред в развитието му.

 • ПГ по механоелектротехника, гр. Плевен

  Професионална гимназия по механоелектротехника (ПГМЕТ) в гр. Плевен е създадена през пролетта на 1951 г. В своята почти 70-годишна история, изпълнена с много предизвикателства, училището се е превърнало в едно от най-елитните учебни заведения в града, а в него образованието си са получили повече от 10 000 младежи.

Академични новини

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • Луфтханза е част от кампанията „Обядвай с шефа на“

  „Луфтханза Техник София е една от компаниите, които се присъединиха към кампанията „Обядвай с шефа на…“, обявиха за Борса.bg от българското дружество. Заинтригувани ли сте да разберете на какво се дължат успехите на компанията, какво е било необходимо за превръщането ѝ в един от ключовите авиационни центрове за поддръжка в Европа? На тези и много други въпроси ще можете да получите отговор лично от изпълнителния директор на дружеството – г-н Торстен Раабе. От г-н Раабе ще научите повече за неговия професионален опит, предизвикателствата, които среща в своята работа, както и какво включват ежедневните му работни задължения.

 • Курсове на Телерик Академия ще се проведат в ПГМЕ – Бургас

  На 16 септември новата учебна година започна с официални тържества в над 2 400 училища в страната, а 700 000 ученици прекрачиха прага на класните стаи. Есента по правило носи със себе си най-различни възможности за придобиване на нови знания и умения за деца и възрастни. Такава чудесна възможност предлага и Професионална гимназия по механоелектротехника и електроника в гр. Бургас. В училището предстои да се проведе безплатен обучителен курс по програма „Разработка на игри“. Обучението се организира със съдействието на Община Бургас и Училищна Телерик Академия. Целта му е да запали любопитството на децата към ученето и технологиите, да ги подготви за професиите на бъдещето, както и да развие логическо и креативно мислене.

 • Стартира първата Робо академия в Шумен

  Обичате ли да експериментирате? Чудесно, защото на 1 октомври т. г. стартира първата Робо академия в гр. Шумен. Инициативата е на група „Роботика“ към Професионална гимназия по мехатроника, електроника, телекомуникации и транспорт (ПГМЕТТ) „Христо Ботев“, а занятията ще се проведат в сградата на училището, научи Борса.bg от учебното заведение. Академията ще предостави възможност на любителите на електрониката, програмирането и математиката да направят своите първи стъпки в света на роботиката, като създадат и програмират свой робот „Преследвач на линия“. Занятията ще се провеждат в периода от 1 октомври до 15 ноември в сградата на ПГМЕТТ „Христо Ботев“. Всички ученици от 5 до 10 клас от гр. Шумен са поканени.

 • Откриха център за професионално обучение край Пловдив

  На 10 септември т. г. в Индустриална зона „Раковски” към Тракия икономическа зона бе открит Център за професионално обучение „Тракия“. Центърът е част от интегрирания план за развитие на ТИЗ и ще обучава служителите на компаниите в индустриалната зона, както и ученици от професионалните гимназии в гр. Пловдив и района. Планира се центърът да обучава около 600 души годишно с тенденция за увеличаване. Към момента той е първият по рода си в страната. Центърът разполага с няколко зали за обучение, с модерно оборудване и висококвалифицирани преподаватели. Предвидена е възможност и всяка фирма сама да предостави техника за обучение за своите собствени нужди.

 • ТУ-Варна – партньор на конференцията Innowave Summit 2019

  Технически университет – Варна е партньор на високотехнологичната международна конференция Innowave Summit и през 2019 година. Събитието ще се проведе на 18 и 19 октомври в Двореца на културата и спорта в морския град. Високотехнологичната конференция ще събере на едно място повече от 75 лектори в сферата на маркетинга, потребителското обслужване, социалните медии, технологии, иновации и други сектори, над 120 изложители и повече от 5 000 гости, собственици и мениджъри от 28 страни. Тазгодишното събитие ще се проведе под мотото “Be DIGITAL. GO GLOBAL!”, а иновативни български и световни компании ще представят своите продукти и услуги пред гостите на събитието на 1 600 кв.м. площ.

 • Фесто Производство се включи в „young LEADERS.talk 2019”

  „Фесто Производство се включи в „young LEADERS.talk 2019” – част от Националната стажантска инициатива „Оставаме в България“. Проектът се организира от Съвета на жените в бизнеса в България с подкрепата на A1 България“, научи от компанията. В рамките на инициативата технологичната компания се срещна с младежи – бъдещи лидери. Те разгледаха зоните за производство, където наблюдаваха отблизо работата в потоци, опознаха технологиите, съоръженията и машините за производството на някои от продуктите. За да премине безпроблемно посещението в завода, за гостите бе осигурено специално ESD-облекло.