Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Обучение и организации

 • Aiger Professor

  Aiger Professor е амбициозен проект на иновативната машиностроителна компания Айгер Инженеринг и представлява онлайн вътрешнофирмена система за управление на знанието и вътрешните обучения. В платформата са качени курсове, лекции и видео-уроци.

 • Академия Текра

  Академия Текра е център за професионално обучение към Текра ЕООД, правоприемник на дейността на Телетек ЕООД – търговско дружество с основна дейност дистрибуция на продукти в сферата на сградните енергийни, информационни и алармени електроинсталации.

 • БПГ „Ичко Бойчев“, гр. Благоевград

  Благоевградска професионална гимназия „Ичко Бойчев“ е основана през 2013 г. Училището е наследник и продължител на традициите в областта на професионалното образование на две училища с многогодишна история: Професионална техническа гимназия „Ичко Бойчев“ и Професионална гимназия по електротехника и електроника „Никола Вапцаров“.

 • Висше транспортно училище „Тодор Каблешков“ – София

  Висше транспортно училище „Тодор Каблешков“ е открито през 1922 г. като Държавното железопътно училище. Днес учебното заведение обучава висококвалифицирани транспортни специалисти, които се реализират успешно както в бранша, така и във всички сфери на икономиката.

 • Висше училище по телекомуникации и пощи – София

  Висшето училище по телекомуникации и пощи е правоприемник на Държавното телеграфопощенско училище, което е основано с указ на княз Александър I през далечната 1881 година. Днес учебното заведение предлага модерно образование в областта на телекомуникациите и пощите.

 • Европейски политехнически университет – Перник

  Европейски политехнически университет в гр. Перник е частно висше учебно заведение, създадено през 2010 г. Днес ЕПУ е многонационален център на взаимодействие между модерно обучение, научни изследвания и иновации, международно академично и бизнес-сътрудничество.

 • Лесотехническа професионална гимназия, гр. Берковица

  Лесотехническа професионална гимназия (ЛПГ), намираща се в гр. Берковица, обл. Монтана, има дълголетна и богата история. Гимназията е единственото в Северозападна България, подготвящо кадри за горското стопанство и дървообработването.

 • Нов български университет – София

  Нов български университет (НБУ) е частно висше учебно заведение, учредено през 1991 година. НБУ е акредитиран от The Open University. Днес университетът предлага висококачествено обучение в областта на науките за човека и обществото, природните науки и новите технологии, както и изкуствата.

 • НПГ по компютърни технологии и системи, гр. Правец

  Национална професионална гимназия по компютърни технологии и системи (НПГ по КТС) при Технически Университет – София, намираща се в гр. Правец, е създадена през 1986 г. В наши дни в гимназията се обучават висококвалифицирани специалисти.

 • НПТГ „Шандор Петьофи“, гр. Разград

  Национална професионална техническа гимназия (НПТГ) „Шандор Петьофи“ в гр. Разград е наследник на Техникумът по механотехника, създаден през 1963 г. Днес гимназията е държавно училище с национално значение и авторитет и подготвя висококвалифицирани средни специалисти за нуждите на техническия бранш.

Академични новини

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • ТУ-София и Кока Кола ХБК България със съвместна инициатива

  Технически университет – София (ТУ-София) и Кока Кола Хеленик Ботълинг Къмпани България стартират съвместна инициатива „Кока Кола Академия“, информираха за Борса.bg от висшето учебно заведение. Академията цели да подкрепи кариерното развитие на студентите, обучаващи се в 3-ти и 4-ти курс във Факултет Автоматика и Машиностроителен факултет на ТУ-София. Програмата се състои от пет сесии, които съчетават теория и практика. Участниците в програмата ще имат възможността да присъстват на лекция на представители на мениджърския екип на Кока Кола ХБК България, да посетят Производствен център Банкя или Производствен център Костинброд.

 • Включете се в BEST Engineering Week 2020

  Искате ли да се срещнете с мечтания работодател и да докажете своите умения в реална работна среда? Тази година BEST Sofia отново ви дава тази възможност! Студентското инженерно състезание Best Engineering Week (BEW) ще се проведе от 24 март до 1 април, споделиха за Борса.bg от организаторите. През 2020 г. инициативата навършва 10 години, а за поредна година Инженер.БГ e генерален медиен партньор на събитието. Гореща информация от него можете да следите в Инженер.bg и Борса.bg. Тазгодишното събитие ще изненада с нова концепция. Откриването е на 24 март и ще стартира с „Кариерни срещи“ между студентите и техните бъдещи работодатели.

 • Учениците от ПГМКР „Свети Никола“ ще стажуват на кораба „Дружба“

  Учениците от Професионалната гимназия по морско корабоплаване и риболов (ПГМКР) „Свети Никола“ – Бургас ще провеждат практика на ро-ро кораба „Дружба“, научи Борса.bg от учебното заведение. Корабът „Дружба“ е единствен по рода си в България. Той е модерен пасажерски кораб и поддържа една редовна линия между Бургас и Батуми. Чрез практиката си на кораба учениците ще имат възможността да учат и да приложат наученото в реални условия и среда. Те ще имат възможността да проследят товаро-разтоварния процес, да се запознаят с материално-техническата база, с всички системи, уреди и апаратура и да получат високо ниво на практическо обучение.

 • НПТГ „Шандор Петьофи“ ще участва в проект за зелени идеи

  Национална професионална техническа гимназия (НПТГ) „Шандор Петьофи“ – гр. Разград е избрана да участва в международния проект „Зелено сътрудничество отвъд граници“ на „JA Bulgaria”, информираха за Борса.bg от учебното заведение. Целта на проекта е да събере устойчиви предприемачески решения за глобалните екологични предизвикателства и опазването на природата. Разградската гимназия е избрана да се включи в инициативата чрез конкурс за подбор на училища, в който участие са взели над 70 гимназии от цялата страна. Критериите за оценяване в конкурса са били: участие в проекти, свързани със зелено предприемачество и опазване на околната среда.

 • Уверена посока за Вашата кариера със стаж във фирма ТермАдвайс

  ТермАдвайс е утвърдена българска компания в проектирането на отоплителни, вентилационни, климатични, хладилни инсталации и системи за топло- и газоснабдяване. В момента компанията предлага свободна стажантска позиция за „ОВК проектант“. Вие сте студент в предпоследен или последен курс на обучение в специалност „Топлотехника“, можете да работите добре с MS Office и AutoCad, притежавате познания по Revit и владеете английски или немски език? Ако отговаряте на посочените изисквания и искате да стартирате своята кариера във водеща компания, то не се колебайте да кандидатствате за стаж във фирма ТермАдвайс до 28 февруари 2020 г.

 • ЛЕМ бе гост на церемония по връчване на дипломи в ТУ-София

  „ЛЕМ България за пореден път бе официален гост на церемонията по връчването на дипломите на студентите от бакалавърска и магистърска степен, випуск 2019 от специалност „Електроника“ към Факултета по електронна техника и технологии на Технически университет – София“, научи Борса.bg от дружеството. Ръководителят на екипа по развойна дейност (R&D) на ЛЕМ България – г-н Робър Санлавил (Robert Sanlaville), отправи поздрав към студентите по повод дипломирането им. „За нас е гордост, че и през настоящата година сред абсолвентите има и наши колеги“, споделиха още от екипа на дружеството.