Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Обучителни организации

  • ПГ по аудио-, видео- и телекомуникация „А. С. Попов“, гр. София

    Професионална гимназия по аудио-, видео- и телекомуникация „А. С. Попов“ е наследник на Техникум по слаботокова електротехника за подготовка на среднотехнически кадри за Българската телевизия, радио и съобщителна техника. Техникумът е създаден през 1960 г., една година след излъчването на първия телевизионен сигнал в България.

  • Академия ТЕКРА

    Академия ТЕКРА е център за професионално обучение към ТЕКРА ЕООД, правоприемник на дейността на Телетек ЕООД – търговско дружество с основна дейност дистрибуция на продукти в сферата на сградните енергийни, информационни и алармени електроинсталации.

  • ПГ по механоелектротехника, гр. Пирдоп

    Професионалната гимназия по механоелектротехника (ПГМЕ) в гр. Пирдоп е основана през 1961 г. като Професионално техническо училище по медодобив към МДК „Георги Дамянов“. През 2003 г. училището е преименувано на Професионална гимназия по механоелектротехника и всяка следваща учебна година бележи стъпка напред в развитието му.

  • Aiger Professor

    Aiger Professor е амбициозен проект на иновативната машиностроителна компания Айгер Инженеринг и представлява онлайн вътрешнофирмена система за управление на знанието и вътрешните обучения. В платформата са качени курсове, лекции и видео-уроци.

всички

Академични новини

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Мелексис България подкрепя българския отбор за Formula Student

    „Горди сме да застанем зад впечатляващия отбор на България от Технически университет – София, който ще се състезава на Formula Student. Пожелаваме им успех“, заявиха от Мелексис България. Българското дружество, което е най-голямото производствено предприятие в структурата на Melexis – производител на електронни компоненти за автомобилната промишленост, се нареди сред основните партньори на младите инженери. Възпитаниците на ТУ-София ще представят страната ни в най-голямото студентско инженерно състезание в света. Участниците в надпреварата трябва да изградят състезателна кола, с която да премерят сили с останалите отбори.

  • БАВ организира курс за продуктите във ВиК инфраструктурата

    За първи път Българска асоциация по водите (БАВ) организира специализиран курс „Видове материали и нормативни изисквания за продукти, използвани във ВиК инфраструктурата, информираха за Борса.bg от асоциацията. Курсът ще се проведе в периода 9-10 юли т.г. в гр. Хисаря, СПА хотел "Аугуста". Основната цел на обучението е да запознае присъстващите с отделните технически спецификации на материалите, които се използват във ВиК инфраструктурата. Курсът е предназначен за специалисти, подготвящи документи за обществени поръчки като възложители или като изпълнители, а също и за служители, работещи директно с продуктите, обект на обучението.

  • Запиши се в училището по заваряване на Palfinger

    Искаш ли да получиш свидетелство за правоспособност по заваряване с международна валидност? Запиши се в училището по заваряване на световния лидер в производството на хидравлични автокранове и повдигателни системи Palfinger и придобий знания и практически умения по една от най-ценените професии. Лицензираният център за професионално обучение оперира на територията на завода в гр. Червен бряг от 2007 г. Центърът отговаря изцяло на спецификата на изучаемата дисциплина и разполага, както с обособена класна стая за усвояване на теоретични познания, така и с помещение оборудвано за практика с възможност да обучава до 18 души в един клас.

  • Започна форум „Наука и бизнес за интелигентно бъдеще 2019“

    Започна международната бизнес конференция „Наука и бизнес за интелигентно бъдеще 2019“ (Science and Business for Smart Future). Конференцията ще се проведе на 14 и 15 юни 2019 г. във Варненският свободен университет „Черноризец Храбър“ (ВСУ), научи Борса.bg от университета. Форума се организира за трета поредна година от факултет „Международни икономика и администрация“. В рамките на събитието ще бъдат дискутирани изследователски практики в полза на бизнеса, партньорството на университети и фирми, създаването и включването на изследователски групи, а специален акцент ще бъдат научно-изследователските кариери и развитието на изследователски екипи за целите на бизнеса.

  • ПГ по транспорт в Бургас се присъедини към Академична борса

    Професионална гимназия по транспорт – Бургас (ПГ по транспорт) е поредното специализирано техническо училище, присъединило се с микросайт към Академична борса на Борса.bg. Гимназията е с дългогодишна история и с утвърдени традиции в подготовката на висококвалифицирани кадри за една от най-бързо развиващите се индустрии в България и в света – автомобилната. Екипът ни е наистина щастлив да приветства с „Добре дошли в семейството на Инженер.БГ!“ една толкова емблематична за гр. Бургас гимназия, предлагаща съвременно и модерно обучение в сферата на транспорта.

  • Бъди стажант в шоколадовата фабрика на Монделийз България

    Обичаш шоколад? А какво мислиш за възможността да стажуваш в шоколадова фабрика? Мечта, нали? А от Монделийз България ще се погрижат тя да се превърне реалност. Производителят на хранителни стоки започна набирането на стажанти за производството си в гр. Своге. Стажантската програма, която ще стартира през юли, е едногодишна. Стажът е подходящ за току-що завършили младежи, които търсят вълнуващи възможности за старт в кариерата. В рамките на програмата стажантите ще се запознаят с работата на различни отдели, сред които Производство; Управление на качеството; Здраве, безопасност и околна среда; Логистика; Поддръжка и сервиз; Бизнес развитие и Финанси.