Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Обучителни организации

 • Център за професионално обучение Liebherr

  Центърът за професионално обучение на Либхер-Хаусгерете Марица ЕООД, част от международния технологичен концерн Liebherr, предлага възможност на млади и мотивирани хора да реализират своите първи стъпки към една водеща структура.

 • ПГЕБ „Проф. д-р Асен Златаров", гр. София

  Професионална гимназия по екология и биотехнологии „Проф. д-р Асен Златаров“ e основана през 1959 г. в гр. София. От създаването си до днес учебното заведение е обучило стотици специалисти, реализирали се във всички сфери на съвременната индустрия и бизнес.

 • ПТГ „Джон Атанасов“, гр. Кюстендил

  Професионална техническа гимназия „Джон Атанасов“ в гр. Кюстендил е основана през 2000 г. чрез обединението на два утвърдени техникума с традиции в професионалното образование. Днес училището помага за успешна реализация на своите ученици в областта на науките, техниката и технологиите.

 • ПГЖПТ „Н. Й. Вапцаров“, гр. Горна Оряховица

  Професионална гимназия по железопътен транспорт „Н. Й. Вапцаров“, намиращо се в гр. Горна Оряховица, е създадена през 1977 г. Днес гимназията е единственото на територията в Северна България и второ в страната училище, подготвящо кадри за железопътния транспорт.

всички

Академични новини

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • ПГКМКС – Варна откри новия си STEM център

  На 5 юли т.г. варненската Професионална гимназия по компютърно моделиране и компютърни системи (ПГКМКС) официално откри новия си STEM център. Той е изграден с помощта на Центъра за творческо обучение, научи Борса.bg от учебното заведение. В STEM центъра учители и ученици ще могат да работят с множество иновативни образователни технологии като интерактивен екран, роботика LEGO® MINDSTORMS® Education EV3, ексклузивни маси за роботика, устройства за управление на роботи, устройства тип Chromebook и др.

 • ПГМЕЕ – Бургас бе част от „Посланик на Европейския парламент“

  Бургаската професионална гимназия по механоелектротехника и електроника (ПГМЕЕ) е част от образователната програма „Посланик на Европейския парламент“. Програмата е насочена към ученици в гимназиален етап на обучение от средни училища и цели да подобри осведомеността им относно Европейския съюз, европейското гражданство и парламентарна демокрация, научи Борса.bg от БНР Бургас. Евродепутатът Асим Адемов обясни, че инициативата се стреми да разясни на младежите какви са техните права като европейски граждани и др.

 • ТУ – София, филиал Пловдив работи по проект в помощ на възрастни

  Лабораторията по биомедицинско инженерство на Технически университет – София, филиал Пловдив се включи в 4-годишния европейския проект „Добрият брат“. Той цели изграждане на система за подпомагане на възрастни самотни хора. В инициативата взеха участие 70 научноизследователски центъра, университети, индустриални компании, социални организации, както и експерти по етика и право от 37 страни, научи Борса.bg. Ръководителят на лабораторията на университета – проф. д-р Галидия Петрова, поясни, че общата цел на проекта е по-доброто качество на живот на възрастните хора, които живеят сами.

 • ПГКПИ открива специалност „Програмиране на изкуствен интелект“

  Най-актуалната и съвременна в цял свят учебна специалност – „Програмиране на изкуствен интелект“, ще бъде изучавана за първи път в страната ни в Професионална гимназия по компютърно програмиране и иновации (ПГКПИ), град Бургас, научи Борса.bg от Община Бургас. В курса на обучение ще бъде включено учебно съдържание от две от най-големите световни IT академии – Microsoft Academy и CISCO Academy. За целите на новата специалност е предвидено изграждането на специална лаборатория в новостроящия се корпус на гимназията по програмиране, а преподавателите ще преминат квалификация в чужбина.

 • Стартира осмото издание на Академия ГРАДЪТ

  За осма поредна година инициативата Академия ГРАДЪТ ще организира конкурси за български студенти и млади професионалисти – възпитаници на български и чуждестранни университети, в сферата на архитектурата, строителството, интериорния дизайн, урбанизма и инфраструктурата, научи Борса.bg от Академия ГРАДЪТ. Основен приоритет на Академията е популяризирането сред широката професионална общественост на най-добрите дипломни работи на българските студенти от специализираните университети в България и чужбина.

 • Стартира строежът на Центъра за върхови постижения към СУ

  На 7 юли т.г. се проведе тържествена церемония по случай първата копка на строежа на Центъра за върхови постижения УНИТе на Софийски университет „Св. Климент Охридски“ (СУ) в Кампус Лозенец на университета, научи Борса.bg от висшето учебно заведение. Сградата на УНИТе ще бъде с обща застроена площ от почти 4000 m2. Проектът предвижда в нея да се помещават лаборатории за Интернет на нещата (IoT), „Отворени данни и услуги с тях за гражданите“, „Интернет на нещата в интелигентните градове“ и „Data Science“ и др.