Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Обучителни организации

 • Технически университет – Варна

  Технически университет – Варна е държавно техническо висше училище, създадено да осигури инженери за корабостроенето, транспорта, машиностроенето, електроенергетиката и комуникационната техника, необходими за развиващите се в Североизточна България индустриални комплекси.

 • Aiger Professor

  Aiger Professor е амбициозен проект на иновативната машиностроителна компания Айгер Инженеринг и представлява онлайн вътрешнофирмена система за управление на знанието и вътрешните обучения. В платформата са качени курсове, лекции и видео-уроци.

 • Технически университет – Габрово

  Техническият университет – Габрово е наследник и духовен продължител на идеите на народните будители, създали в Габрово първото светско училище. Днес в университета се обучават средно 5400 студенти годишно в бакалавърска и магистърска степен, в т.ч. и чужденци.

 • Технически университет – София

  Технически университет – София е най-голямото висше учебно заведение в България в областта на техническите и приложните науки. В ТУ-София се обучават над 10 000 български и близо 1000 чуждестранни студенти в степените „професионален бакалавър“, „бакалавър“, „магистър“ и „доктор”.

всички

Академични новини

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • Schneider Electric провежда Industrial Excellence Academy

  Като световен лидер в областта на енергийния мениджмънт и дигиталната трансформация, Schneider Electric представя иновативната обучителна програма Industrial Еxcellence Academy, съобщиха за Борса.bg от българското дружество на компанията. Industrial Еxcellence Academy дава знания и умения за управление на работния процес по т.нар. lean методология. В рамките на 12 сесии за календарна година участниците в академията се запознават с ноу-хау от Schneider за изготвяне на проекти, насочени към оптимизация на работните процеси, като имат възможност да използват производствената база на дружеството в Пловдив.

 • С 30% повече стажантски позиции обяви Мелексис България

  „През 2018 г. ще имаме с 30% повече стажантски позиции, както и нови направления от дейността на компанията, които ще се включат в стажантската програма“, обявиха за Борса.bg от Мелексис България, дъщерно дружество на Melexis – лидер в производството на микроелектронни компоненти за индустрията и автомобилната промишленост. Стажовете на дружеството са ориентирани в сферата на мехатрониката, електрониката, автоматиката, комуникациите и др. Продължителността на програмите трае два (от юли до септември) или три (от юни до септември) месеца. „Изключително щастливи сме, че тази година ще можем да предложим възможност за старт в кариерата на още повече млади специалисти“, коментираха от компанията.

 • ТУ-Варна с потенциал в областта на изкуството и креативността

  Инициативата на Технически университет – Варна да подкрепя художествени творби на преподаватели и студенти от катедра „Индустриален дизайн“ продължи през май 2018 г. с три артистични изяви на студенти от катедрата, информираха за Борса.bg от учебното заведение. Творчески проекти на 14 студенти от 3-ти курс намериха място в традиционната изложба „Осветителни тела“ в стъкления павилион на Радио Варна като част от програмата на фестивала Нощ на музеите и галериите – Варна. Със самостоятелни изложби в проявата участваха и двама студенти от ТУ-Варна – Николай Чакъров и Спас Лулчев. Университетът стана партньор и по още един проект: „Център за интелигентни решения в креативните и рекреативните индустрии“ (ИНКРЕА).

 • Искате пари за море? Включете се в стажа на Райхле и Де-Масари

  Програмата „Пари за море“ е предназначена за ученици от професионални училища, които вече имат желание да придобият първия си професионален опит, съобщиха за Борса.bg от от отдел Човешки ресурси на Райхле и Де-Масари България Пръдакшън. „До сега представяхме инициативата на младежите от Национална професионална гимназия по прецизна техника и оптика „М. В. Ломоносов“ и Професионална гимназия по телекомуникации, но тази година планираме да разширим обхвата на стажа и с други училища“, обясниха от българското производствено дружество. Стажантската програма продължава два месеца през лятото и до края на май 2018 година се приемат документи на всички, които имат желание да кандидатстват.

 • Възможност за стаж в три завода предлагат от MTG

  „Предлагаме стажантски позиции и в трите ни завода – Осъм в гр. Ловеч, Алуком в гр. Плевен и Центромет в гр. Враца. Всички желаещи могат да кандидатстват до края на месец май, като изпратят CV на адрес hr@mtgbg.com”, съобщиха за Борса.bg от Метал Технолоджи Груп. Основните позиции, за които Метал Технолоджи Груп предлага стажантски позиции, са технолог, конструктор и специалист по управление на качеството. Заетостта в компанията обхваща между един и три месеца през лятото, като има възможност този период да бъде удължен до шест месеца. „Гъвкави сме по отношение на продължителността на стажа, като се съобразяваме с обучението и възможностите на конкретния стажант. Съдействаме на всички наши колеги както с транспорт от и до работното място, така и при намирането на квартира“, разясниха още от компанията.

 • Вистеон: Голямата електроника се нуждае от млади инженери

  Да открият най-големите инженерни предизвикателства в разработването на автомобилна електроника предлага на стажантите си Вистеон България, технологичен център с повече от 680 служители с познания в областта на софтуера, хардуера и механиката, съобщиха за Борса.bg от компанията. Един от най-големите световни доставчици на автомобилна електроника и единственият, който е фокусиран изключително върху електрониката в купето, предоставя на младите инженери уникална възможност за кариерно развитие. Стажантите в дружеството ще получат шанса да работят по реални проекти на клиенти, подкрепяни от индивидуално обучение в опитен инженерен екип. Резултатът от усилията им по-късно става видим в нови продукти на пазара.