Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Обучителни организации

 • Стопански факултет на СУ „Св. Климент Охридски“ – София

  Софийски университет „Св. Климент Охридски“ е първото българско висше училище. През 1944 г. Стопанският факултет на СУ се обособява като самостоятелен. Днес в него се обучават стотици студенти, които успешно се реализират в областта на икономиката и управлението

 • Технически университет – Габрово

  Техническият университет – Габрово е наследник и духовен продължител на идеите на народните будители, създали в Габрово първото светско училище. Днес в университета се обучават средно 5400 студенти годишно в бакалавърска и магистърска степен, в т.ч. и чужденци.

 • Технологично училище „Електронни системи“, гр. София

  Технологично училище „Електронни системи“ към Технически Университет – София е специализирано техническо училище от национално значение, което подготвя бъдещите лидери на ИТ сектора в България и отвъд. Възпитаниците на ТУЕС преминават през задълбочена 5-годишна програма.

 • ПГХТ „Проф. д-р Асен Златаров“, гр. Горна Оряховица

  Професионална гимназия по хранителни технологии „Проф. д-р Асен Златаров“ в гр. Горна Оряховица е създадена през 1959 г. Оттогава до днес училището е обучило хиляди, отлично подготвени кадри, които успешно се реализират в частни и държавни предприятия.

всички

Академични новини

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • Безплатна ИТ академия GrowIT отваря врати в Плевен

  В Плевен отваря врати безплатна академия GrowIT за обучение на специалисти в областта на информационните технологии, научи Борса.bg от Economy.bg Целта на академията е да превърне Северна България в новия софтуерен хъб на страната ни. В GrowIT могат да вземат участие голям брой желаещи, с минимален или без никакъв опит в сферата. Те ще получат нови умения и възможност за професионална реализация в една от най-привлекателните професии в днешно време. Успешно завършилите ще могат да започнат работа в IT сектора, по-конкретно – върху създаване на прототипи за технологични решения за български и европейски стартиращи компании. Обученията ще се осъществяват в хибриден формат – присъствено и онлайн, за да може всеки, който има интерес, да има достъп до тях.

 • Учебният център „Енергия“ на Електрохолд България на 5 години

  Наскоро Техническият учебен център „Енергия“ на Електрохолд България отбеляза 5 години от своето създаване, научи Борса.bg от Инженер.bg. В него компанията, която представлява електроразпределителното дружество в Западна България, провежда различни обучения на специалисти в областта на енергетиката. През изминалото време от създаването на центъра до настоящия момент, в него са проведени успешно стотици обучения с участието на хиляди курсисти. Екипът на дружеството работи активно в посока поддържане, модернизиране и дигитализация на електроразпределителната мрежа и съоръженията в нашата страна, както и с грижа за по-чиста околна среда чрез развитието на проекти, свързани с възобновяема енергия.

 • Конференция за образование по време на MachTech & InnoTech 2022

  В първия изложбен ден на българското индустриално изложение MachTech & InnoTech, провеждано от 13 до 16 септември 2022 г. в Интер Експо Център в София, се състоя международна конференция, посветена на образованието, индустриалните машини и технологиите в условията на дигитализацията, научи Борса.bg от Инженер.bg. Официалната тема на конференцията бе „Нови умения и изисквания в образованието и квалификацията на кадрите в условията на дигитализацията на фирмите от машиностроителния сектор“. Като лектори говориха утвърдени специалисти в своята професионална област. Обединителното в техните изказвания бе, че всички обърнаха внимание на предизвикателствата пред машиностроителния сектор, свързани с образованието, квалификацията и недостига на кадри.

 • Безплатна ИТ школа за ученици осигуряват от Телерик Академия

  Училищната академия на Телерик създава ИТ школа за деца в гр. Банско, която стартира през новата учебна година. Бош Инженеринг Център София участва активно в осигуряването на средства за инициативата, в която ще се обучават ученици и ще се ангажират преподаватели, научи Борса.bg от компанията. Това е най-мащабната безплатна ИТ програма за ученици, която предоставя възможност за обучение по програмиране и дигитални технологии. Проектът се реализира в партньорство с Професионална гимназия по електротехника и енергетика (ПГЕЕ) гр. Банско. Школата ще стартира с прием на 20 ученици, а обучението се планира да започне около средата на октомври 2022 г. с обща продължителност 72 часа в рамките на една година. От кандидатите не се изискват предварителни познания в областта на технологиите.

 • На 24 септември ще се проведе IT конференцията RuseConf

  На 24 септември (събота) 2022 г. ще се състои конференцията – RuseConf, която е част от пътуващите из България IT конференции. Събитието се организира с подкрепата на Русенски университет (РУ) „Ангел Кънчев“, където ще се проведе и самият форум. Един от лекторите е инженер Камен Кръстев, част от екипа на Сивико България. Форумът е напълно безплатен, а всички лекции ще са на български език. Лекторите на предстоящото събитие са професионалисти в техническата област. Ето и повече подробности за някои от тях: Светлин Наков има над 20-годишен опит като софтуерен инженер, ръководител на софтуерни и ИТ проекти, преподавател по информационни технологии, програмиране и разработка на софтуер, ИТ консултант, предприемач и разработчик на уеб, мобилни, настолни и сървърни приложения.

 • На 30 септември INSAIT ще Ви очаква на конференция за Al

  Институтът за компютърни науки, изкуствен интелект и технологии (INSAIT) организира конференция за новите тенденции в изкуствения интелект (Al) и компютърните изследвания, научи Борса.bg от института. Събитието ще се състои на 30 септември и 1 октомври в София Тех парк, зала „Джон Атанасов“, където водещи световни учени от компании като Google, Waymo, AWS, MIT и др. ще представят технологиите на бъдещето. Конференцията е подходяща за софтуерни инженери, предприемачи, членове на академичната общност, студенти и инвеститори в технологичния сектор. Тя се провежда ежегодно и е част от мисията на INSAIT за утвърждаване на региона като дестинация за научни изследвания и дълбоки технологии от световно ниво.