Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Обучителни организации

 • ПГХТ „Акад. Н. Д. Зелински“, гр. Бургас

  Професионална гимназия по химични технологии (ПГХТ) „Акад. Н.Д.Зелински“ в гр. Бургас е създадена през 1960 г. с цел подготовка на висококвалифицирани кадри за нефтохимическата промишленост. Започнала съществуването си с четири паралелки, днес в гимназията се обучават ученици след завършен седми и осми клас в 29 паралелки по 5 специалности.

 • ПГ по енергетика и електротехника, гр. Гълъбово

  Професионалната гимназия по енергетика и електротехника (ПГЕЕ) в гр. Гълъбово е създадена през 1960 г. и е първото техническо училище в града. Днес, почти 60 години по-късно, гимназията се е превърнала в едно от най-емблематичните училища, обучаващо ученици в сектора.

 • ПТГ „Симеон Велики”, гр. Велики Преслав

  Професионална техническа гимназия „Симеон Велики”, намираща се в гр. Велики Преслав, е създадена през 1963 година, първоначално като Професионално техническо училище по промишлен и енергиен монтаж. В наши дни училището обучава висококвалифицирани средни специалисти.

 • Висше транспортно училище „Тодор Каблешков“ – София

  Висше транспортно училище „Тодор Каблешков“ е открито през 1922 г. като Държавното железопътно училище. Днес учебното заведение обучава висококвалифицирани транспортни специалисти, които се реализират успешно както в бранша, така и във всички сфери на икономиката.

всички

Академични новини

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • ПГТСТ „Гоце Делчев“ открива нов учебен сервиз

  Професионална гимназия по транспорт и строителни технологии (ПГТСТ) „Гоце Делчев“ в град Пловдив открива нов учебен сервиз. Той е изграден със средства, осигурени по проекта „Подкрепа за дуалната система на обучение“. По думите на директора на ПГТСТ „Гоце Делчев“ – г-жа Бойка Борисова, сервизът е ремонтиран от учениците, обучаващи се в строителното направление на професионалната гимназия. В училището има пет дуални паралелки, а за предстоящата учебна 2021/2022 година ще бъде разкрита нова такава – по специалността „Монтажник на ВиК мрежи“.

 • ПГКПИ – Бургас открива нова специалност по програмиране

  С откриването на новата 2021/2022 учебна година тази есен Професионалната гимназия по компютърно програмиране и иновации (ПГКПИ) в гр. Бургас ще стартира обучение по най-модерната и търсена специалност „Програмиране на изкуствен интелект“, научи Борса.bg от учебното заведение. По „специалността на бъдещето“ ще имат възможност да се обучават 24 ученици. Курсът ще бъде с продължителност от пет години и в него ще се включва учебно съдържание от две от най-големите световни ИТ академии – Microsoft Academy и CISCO Academy.

 • ТУ – София организира олимпиада по теоретична електротехника

  На 29 май т.г. от 9:00 часа катедра „Теоретична електротехника“ към Факултет Автоматика на Технически университет – София (ТУ – София) за поредна година ще проведе студентска олимпиада по дисциплината „Теоретична електротехника“. Целта на състезанието е да предизвика студентите, които се интересуват от електротехника, да премерят сили и знания в тази област. Олимпиадата ще се проведе в зала 12602 на 12-ти блок на учебното заведение и ще бъде с продължителност от четири астрономически часа.

 • Санмина България с нова стажантска програма

  Санмина България ЕООД, водещ доставчик на интегрирани производствени решения, предизвиква студентите и току-що завършилите специалисти да се включат в тяхната нова стажантска програма. Основна цел на стажа е да предостави възможност на участниците да придобият практически опит и да ускори и улесни прехода между образование и заетост. Компанията предлага на участниците платен стаж в модерна и професионална работна атмосфера, участие в разработване на реални проекти и задачи, придобиване на ценни знания и опит и възможност за успешно кариерно развитие.

 • БАВ стартира специализиран курс за пречистване на отпадъчни води

  На 31 май т.г. Българската асоциация по водите (БАВ) и Центърът за професионално обучение „Водоснабдяване и канализация“ стартират специализиран курс на тема „Механично и биологично пречистване на отпадъчни води от населени места“ , научи Борса.bg от Асоциацията. Курсът ще се проведе в хотел „Галери“, в гр. Хисаря в три последователни дни от 9:00 ч. Таксата за участие е 690 лв., а за членовете на БАВ – 600 лв. В нея са включени учебните материали, кафе паузи и обяд. Пътни, нощувки и дневни се заплащат от курсистите.

 • НВУ разширява обучението си по роботиката и програмиране

  Националният военен университет „Васил Левски“ разширява обучението на своите студенти в областта на роботиката и програмирането, научи Борса.bg от университета. Началникът на учебното заведение бриг. ген. Иван Маламов подписа споразумение за съвместна работа с Невен Боянов – съосновател на платформата за обучение по електроника, роботика и програмиране „Тинузавър“.По съвместни програми ще се провеждат обучения и семинари, свързани с нуждите на професиите на бъдещето, съвременната отбрана, комуникациите и ИТ сферата.