Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Обучителни организации

 • Технически университет – Варна

  Технически университет – Варна е държавно техническо висше училище, създадено да осигури инженери за корабостроенето, транспорта, машиностроенето, електроенергетиката и комуникационната техника, необходими за развиващите се в Североизточна България индустриални комплекси.

 • Технически университет – София

  Технически университет – София е най-голямото висше учебно заведение в България в областта на техническите и приложните науки. В ТУ-София се обучават над 10 000 български и близо 1000 чуждестранни студенти в степените „професионален бакалавър“, „бакалавър“, „магистър“ и „доктор”.

 • Център за професионално обучение в Либхер-Хаусгерете Марица ЕООД

  Центърът за професионално обучение на Либхер-Хаусгерете Марица ЕООД, част от международния технологичен концерн Liebherr, предлага възможност на млади и мотивирани хора да реализират своите първи стъпки към една водеща структура.

 • Академия ТЕКРА

  Академия ТЕКРА е център за професионално обучение към ТЕКРА ЕООД, правоприемник на дейността на Телетек ЕООД – търговско дружество с основна дейност дистрибуция на продукти в сферата на сградните енергийни, информационни и алармени електроинсталации.

Академични новини

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • BHTC търси стажант за отдел „Тестова лаборатория“

  Бер-Хелла Термоконтрол обяви свободна стажантска позиция за отдел „Тестова лаборатория“. „Стажът е платен и с продължителност 6 месеца, като има възможност след това да прерасне в постоянен трудов договор“, информираха за Борса.bg от българската фирма, подразделение на немския лидер в производството на електроника за климатични системи в автомобилния бранш Behr-Hella Thermocontrol (BHTC).

 • По повод 8 март се организира среща за дами в ТУ – София

  Център „Кариера и възпитаници (алумни)” съвместно с катедра „Инженерен дизайн” на Машиностроителния факултет (МФ) към Технически университет – София организира среща за възпитанички и студентки на университета по повод международния ден на жената на ООН – 8 март, съобщиха за Борса.bg от кариерния център. Събитието е част от кампанията „Ако си дал, не си живял напразно…“ и ще мине под наслов „С отпечатък на нежност...”.

 • Предстои обучение, посветено на решенията за коминни системи

  Регионалното ръководство на Камара на инженерите в инвестицонното проектиране, регионална колегия София-град (КИИП РК София-град), заедно с професионална секция ОВКХТТГ и компанията за пожаробезопасни и енергоефективни коминни системи Schiedel, отправят покана за обучение към специалистите в бранша на тема „Schiedel коминни системи. Решения за жилищни, обществени и промишлени сгради”, обявиха за Борса.bg от камарата.

 • Ще се проведе обучение за управлението на строителни отпадъци

  Българската асоциация на архитектите и инженерите-консултанти отправя покана за организирано от тях обучение за задълженията и отговорностите на консултанта по Новата наредба за управление на строителните отпадъци и за влагане на рециклирани строителни материали (НУСОВРСМ), научи Борса.bg от асоциацията. Обучението за консултанти ще се проведе на 22 февруари 2018 г., от 10 часа в гр. София, Съюз на архитектите в България (ул. „Кракра“ 11), зала 1, етаж 1.

 • ТУ – София с първо място в класацията „Комплексна оценка на ВУ“

  Технически университет – София взе първо място в шест направления в класацията „Комплексна оценка на ВУ в България“. Връчването на отличието стана на официална церемония, където бяха наградени най-добрите университети, първенци по направления, съобщиха за Борса.bg от университетът. Наградата бе връчена на ректора проф. Георги Михов от Мария Габриел, еврокомисар по цифровата икономика и общество.

 • Отпускат стипендии по програма „За жените в науката“

  L'ORÉAL България и ЮНЕСКО дават възможност на три жени в областта на науката, записали или завършили докторска степен, да получат 3- годишна стипендия по Националната стипендиантска програма „За жените в науката“ в България, научи Борса.bg от инициаторите на програма. Целта на 3-годишната стипендия е да бъде отпуснати на жени-учени на територията на България, за да могат да реализират техните изследователски проекти в областта на естествените науки. Стойността на стипендията възлиза на 5 000 евро и ще бъде връчена на официална церемония.