Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Обучителни организации

 • ПГ по електротехника и автоматика, гр. София

  Професионална гимназия по електротехника и автоматика (ПГЕА), гр. София, е основана през 1951 г. и е наследник на Техникум за подготовка на техници по силни и слаби токове „Сергей Миронович Киров“. За своята 67-годишна история гимназията се е утвърдила като училище-модел, символ на новаторството и експеримента, умело съчетани с традицията.

 • Технически университет – София

  Технически университет – София е най-голямото висше учебно заведение в България в областта на техническите и приложните науки. В ТУ-София се обучават над 10 000 български и близо 1000 чуждестранни студенти в степените „професионален бакалавър“, „бакалавър“, „магистър“ и „доктор”.

 • Технически университет – София, филиал Пловдив

  Технически университет – София, филиал Пловдив в своята дългогодишна история се утвърди като водещо висше учебно заведение в областта на техническите науки за южната част на Република България и е една авторитетна и представителна структура на Технически университет – София.

 • Технически университет – Габрово

  Техническият университет – Габрово е наследник и духовен продължител на идеите на народните будители, създали в Габрово първото светско училище. Днес в университета се обучават средно 5400 студенти годишно в бакалавърска и магистърска степен, в т.ч. и чужденци.

всички

Академични новини

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • ПГМСС в с. Средище има нов учебен корпус

  Професионалната гимназия по механизация на селското стопанство (ПГМСС) „Н. Й. Вапцаров“ в силистренското село Средище се сдоби с нов учебен корпус, съобщиха за Борса.bg от община Кайнарджа, област Силистра. Корпусът е на два етажа и разполага с нови учебни кабинети по професионална подготовка, оборудвани с хранилища, и учителска стая. Съвременното оборудване и обзавеждане в специализираните кабинети ще позволява да се провеждат разнообразни учебни и извънкласни мероприятия.

 • „Дни на кариерата“ предстоят във филиала на ТУ – София в Пловдив

  На 25 октомври 2018 г. във филиала на Техническия университет в Пловдив и във Факултет и колеж — Сливен, ще се проведе изложението за работодатели „Дни на кариерата“ 2018, известиха Борса.bg от ТУ – София. Форумът, организиран от Техническия университет — София и Центъра „Кариера и възпитаници (алумни)“ е традиция, като целта му е студенти и потенциални работодатели да се срещнат и да обменят полезна информация, свързана с кариерното развитие на младите специалисти.

 • Гимназия по компютърно програмиране отвори врати в Бургас

  Първата Професионална гимназия по компютърно програмиране и иновации бе открита в Бургас, научи Борса.bg от Министерство на образованието и науката (МОН). В нея ще се подготвят ИT кадри в професионално направление „Компютърни науки”, програмисти и приложни програмисти и специалисти по „Програмно осигуряване”.
  Срокът на обучение ще бъде 5 години с прием след завършен седми клас и с интензивно изучаване на английски език. В гимназията ще учат деца не само от Бургас, но и от цялата страна. Вече са записани 108 ученици.

 • Габрово ще е домакин на лагер за иновации

  Третото издание на инициативата Gabrovo Innovation Camp (Лагер за иновации Габрово) ще се проведе от 4 до 6 октомври 2018 г., съобщиха за Борса.bg организаторите – община Габрово и Областен информационен център – Габрово. Водеща тема на тазгодишното издание са социалните иновации. Участниците в лагера ще трябва да търсят решение чрез социална иновация на 6 отделни предизвикателства: Бизнес и социално предприемачество, Сребърна икономика, Младите хора в социалните иновации, Зелени иновации, Образование на бъдещето и Технологиите в социалните иновации.

 • Академия Лидерите ще открие новия си сезон на 18 септември

  Академия Лидерите открива своя нов сезон! Първото събитие от поредицата ще е посветено на темата „Развитие в сферата на архитектурата и строителството“ и ще се проведе на 18 септември от 18.30 ч. в централното фоайе на Университета по архитектура, строителство и геодезия. Своя опит и гледна точка по време на дискусията ще споделят инж. Георги Димитров, управител на PERI България, Алекс Хайрабедян, управител на Pipelife за България и Атанас Атанасов, управител на Бараж груп. Ако и ти си бъдещ инженер или архитект и се питаш как да планираш кариерата си и кои трябва да са първите ти стъпки, не пропускай да се включиш. Входът е свободен!

 • ТУ-Варна провежда конференция „Компютърни науки и технологии“

  В периода от 28 до 29 септември 2018 г. във Варна ще се състои традиционната научна конференция с международно участие „Компютърни науки и технологии“ за пета поредна година, съобщиха за Борса.bg от Технически университет – Варна. Мероприятието ще се проведе съвместно с честване на 30-годишнината от първия випуск на специалност „Изчислителна техника“ на варненския технически университет. Ежегодното научно събитие се организирана от катедри „Компютърни науки и технологии“ и „Софтуерни и интернет технологии“.