Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Обучителни организации

 • ПГ по телекомуникации, гр. София

  Професионална гимназия по телекомуникации в гр. София е създадена през 1953 г., първоначално като Промишлено училище. Оттогава до днес учебното заведение, вече пет десетилетия, върви уверено по пътя на своето утвърждаване и себедоказване, поддържайки висока репутация в областта на телекомуникациите.

 • Професионална гимназия „Захарий Зограф“, гр. Плевен

  Професионална гимназия „Захарий Зограф“ в гр. Плевен е открита през далечната 1920 г. В наши дни гимназията предлага висококачествено обучение по актуални специалности в областта на машиностроенето и дървообработването.

 • ПТГ „Васил Левски“, гр. Горна Оряховица

  Професионална техническа гимназия „Васил Левски“ е създадена през далечната 1921 г. Днес училището продължава да гради и надгражда своята богата история и да дава добра общообразователна и професионална подготовка на своите възпитаници и да им помага да намерят своя път в живота.

 • СПГ „Алеко Константинов“, гр. Свищов

  Свищовска професионална гимназия „Алеко Константинов“ е създадена през 2000 г. като Средно професионално-техническо училище по лека промишленост и строителство. Днес училището обучава висококвалифицирани монтьори, техници, оператори и др.

всички

Академични новини

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • IMI България ще си сътрудничи с ПГТМ „Христо Ботев“ – Ботевград

  Дуалното обучение, което е бъдещето на ранното професионално ориентиране и кариерно развитие, стартира в България преди пет години. В София област този тип система се прилага в гимназии в градовете Пирдоп, Самоков и Етрополе. „Професионалната гимназия по техника и мениджмънт „Христо Ботев“ е първото училище в гр. Ботевград, което се стреми да въведе новата форма на обучение чрез работа, а Интегрейтид Микро-Електроникс България (IMI България) е първата фирма, която откликна на поканата за сътрудничество. Дуалната специалност е „Промишлена електроника“, която е и най-търсената на местния трудов пазар. Първата паралелка от 18 ученици вече бе сертифицирана“, съобщиха за Инженер.bg от водещата производствена компания.

 • Тифани Дерменджиева за Академията на R&M България Производство

  Тифани Дерменджиева е един от стипендиантите на Инженерната академия на R&M България Производство. Първи стъпки в професионалните начинания тя ще поеме след като успешно завърши второто издание на Инженерната академия на компанията. За обучението в рамките на образователната програма, придобитите знания и умения и хармоничните и ползотворни взаимоотношения в екипа, Тифани разказа за рубриката на Инженер.bg „Един работен ден на...“.

 • НПГПТО „М. В. Ломоносов“ стана част от академичните ни партньори

  Прецизната техника и оптичните уреди са неразделна част от нашето ежедневиe. Използваме ги в геодезията, строителството, телекомуникациите, медицината, автомобилостроенето, машиностроенето, филмовата и аудио индустрия и дори у дома. Щастливи сме, че към семейството ни от академични партньори се присъедини единственото по рода си на територията на Балканския полуостров училище, а именно Национална професионална гимназия по прецизна техника и оптика (НПГПТО) „М. В. Ломоносов“. За специалностите в него и любопитни факти от училищния живот ще ви разкажем в следващите редове...

 • Ученици в Бургас ще се обучават с помощта на VR и AR

  Общо 70 преподаватели на третокласници бяха обучени за работа със специализирания софтуер в образователна среда по проекта на Община Бургас „Първокласно начало – виртуална и добавена реалност“. Те получиха и лиценз за достъп до иновативната и единствена по рода си у нас XR-лаборатория, съобщиха от Общината. Преди новата технология да бъде въведена в учебните часове, учителите ще разработя бъдещите си уроци с помощта на възможностите на виртуалната и добавената реалност. Първото по рода си обучение на преподаватели за работа с новата технологична XR платформа се поведе в сградата на Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ и в Експо център „Флора Бургас“. Предстои да стане напълно готов иновативният обучителен Център за виртуална и добавена реалност.

 • Управителят на БГ Роботи предостави робот на РУ

  Управителят на фирма БГ Роботи – Величко Великов, предостави на катедра „Промишлен дизайн“ към Русенския университет (РУ) „Ангел Кънчев“ робот KUKA. Той ще бъде използван за обучението по специалност „Дизайн“ и други инженерни специалности във висшето учебно заведение, съобщиха от РУ. Величко Великов е един от успешно реализираните възпитаници на специалност „Промишлен дизайн“. Към робота могат да се монтират разнообразни приспособления, които го превръщат в мултифункционален високотехнологичен инструмент. Освен обемно фрезоване и формоване, с подходящата екипировка с него може да се извършва рязане на стиропор посредством нажежаема жичка, а също и да се използва като голям 3D принтер.

 • На 21 октомври в ТУ – Габрово ще се състои Дни на кариерата

  Технически университет - Габрово ще бъде домакин на тринадесетото издание на събитието Дни на кариерата: ИТ, Комуникации и Аутсорсинг, съобщиха от учебното заведение. Организатор на кариерния форум, който ще се проведе на 21 октомври от 10:00 ч., е Job Tiger. Събитието ще срещне търсещите работа и стаж студенти, млади и опитни специалисти с представители на водещи фирми в секторите ИТ, комуникации и аутсорсинг. На 20 октомври т.г. от 11:00 до 17:00 ч. ще се състои Виртуалният ден на форума, който ще включва онлайн срещи с работодатели на платформата на Brazen Technologies.