Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Обучителни организации

 • Технически университет – Варна

  Технически университет – Варна е държавно техническо висше училище, създадено да осигури инженери за корабостроенето, транспорта, машиностроенето, електроенергетиката и комуникационната техника, необходими за развиващите се в Североизточна България индустриални комплекси.

 • ТПГ „Мария Кюри“, гр. Перник

  Технологична професионална гимназия „Мария Кюри“ в гр. Перник е основана през 1970 г., първоначално като Техникум по металургия, а през 1994 г. прераства в Техникум по металургия и химични технологии. В наши дни учебното заведение гордо носи името на известната химичка и физичка, два пъти лауреат на Нобелова награда, Мария Кюри.

 • Aiger Professor

  Aiger Professor е амбициозен проект на иновативната машиностроителна компания Айгер Инженеринг и представлява онлайн вътрешнофирмена система за управление на знанието и вътрешните обучения. В платформата са качени курсове, лекции и видео-уроци.

 • Академия ТЕКРА

  Академия ТЕКРА е център за професионално обучение към ТЕКРА ЕООД, правоприемник на дейността на Телетек ЕООД – търговско дружество с основна дейност дистрибуция на продукти в сферата на сградните енергийни, информационни и алармени електроинсталации.

всички

Академични новини

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • ТУ-Варна, ИУ-Варна и ВУТП-София със съвместни научни проекти

  Технически университет – Варна (ТУ-Варна), Икономически университет – Варна (ИУ-Варна) и Висше училище по телекомуникации и пощи – София (ВУТП-София) обединяват своя научен и преподавателски потенциал в разработването и участието в съвместни научни и образователни проекти, информираха за Борса.bg от ТУ-Варна. Трите висши учебни заведения планират заедно да разработват интердисциплинарни проекти, публикации и обучителни модули. Това партньорство е в отговор на засилващата се конкуренция на международния образователен пазар, нарастващите изисквания на бизнеса и нуждата от добре подготвени кадри. Ректорите на трите ВУЗ-а споделят, че се надяват общите им дейности да прераснат в дългосрочно и устойчиво партньорство.

 • Фесто Производство дари измервателна машина на ТУ-София

  „Фесто Производство дари измервателна машина на катедра „Теория на механизмите и машините“ към Машинно-технологичния факултет на Технически университет (ТУ) – София“, съобщиха от компанията. Машината бе предоставена от екипа на отдел „Качество и околна среда“ на Фесто Производство. Мултисензорната трикоординатна машина се характеризира с голяма прецизност и висок клас на точност и дава възможност за автоматизиране на измервателния процес чрез програмиране, а от предстоящата учебна година ще бъде използвана по време на упражненията на студентите. „Машината е отлично средство за измерване на ъглови, геометрични и линейни размери, свързани с отклонение на формата и ориентацията на детайла“, коментираха още от дружеството.

 • Италиански ученици преминаха летен стаж в Райхле и Де-Масари

  „Двама италиански ученици проведоха летен стаж в завода на Райхле и Де-Масари България Пръдакшън. Младежите са от гр. Вайрано Патенора и се обучават в специалностите „Техник поддръжка“ и „Електрическо съдействие““, съобщиха от компанията. Едномесечната учебна практика, която се проведе в периода от 16 юли до 12 август 2019 г., е съвместна инициатива на ЧПК „Ейч Ар Си Кулинарна Академия“ и институт „Г. Маркони“. Осъществява се с подкрепата на Националната оперативна програма, позната още в Италия като PON, и е финансирана от Европейския съюз. Проектът е насочен към развитието на образователната система в Италия и се стреми да предостави възможности за качествено обучение на учениците в страната и чужбина.

 • ТПГ „Мария Кюри“ – Перник с нова модерна визия

  Технологична професионална гимназия (ТПГ) „Мария Кюри“ в гр. Перник е с обновена учебна база по проект „Обичам моето училище“ на LightSource Charity, целящ да подобри учебната среда в училищата. В рамките на проекта са обновени класните стаи, фоайето и коридорите на учебното заведение, научи Борса.bg. Във фоайето е изграден специален кът със столове и маси, където учениците могат да отпочиват в свободното си време. Учениците сами са направили библиотека за книги от стара стълба, а на стената е поставен фототапет с ликът на известната химичка и физичка Мария Кюри, чието име с гордост носи гимназията. Във всяка учебна стая има индивидуален фототапет, който хармонизира с предмета, който се изучава в нея.

 • ПГМЕЕ – Бургас с нова спортна площадка и модерни работилници

  Професионалната гимназия по механоелектротехника и електроника (ПГМЕЕ) в гр. Бургас ще посрещне учениците през есента с нова спортна площадка и модерни работилници, изградени със собствени средства на Община Бургас, научи Борса.bg от пресцентъра на общината. Новата площадка разполага с игрища за различни спортове и отговаря на най-съвременните стандарти за такъв тип обекти. Училището вече разполага и с нови работилници, оборудвани с модерна техника, в които ще се обучават добре подготвени кадри за нуждите на бизнеса. Учениците и преподавателите ще имат на разположение нови учебни дъски, метални шкафове за инструменти и работни маси.

 • ПГИТМТ – Панагюрище се присъедини към Академична борса

  Професионална гимназия по индустриални технологии, мениджмънт и туризъм (ПГИТМТ) в гр. Панагюрище е поредното доказано учебно заведение, чиито училищен живот, нови проекти и бъдещи планове ще можете да следите в Академична борса на Борса.bg. Приветстваме с „Добре дошли!“ единственото професионално училище в региона на гр. Панагюрище и едно от най-големите в област Пазарджик. „Бяхме, сме и ще бъдем!“ Това е мотото на гимназията, която е стъпила на здравите основи и опита на три обединени училища – СПТУ „Райна Княгиня”, Техникум по минна промишленост „Иван Манев” и Техникум по механотехника „Никола Белопитов”.