Абонирай се безплатно

За Бюлетина на Инженер.bg с най-новото и най-интересното от бранша!

Обучителни организации

 • ПГТС „Михаил Василевич Ломоносов“, гр. Добрич

  Професионална гимназия по техника и строителство „Михаил Василевич Ломоносов“ е създадена през 1941 г. и е първото техническо училище в гр. Добрич. През дългогодишната история на училището в него са завършили хиляди ученици, утвърдени водещи специалисти в града и региона.

 • ПГСАГ „Проф. арх. Стефан Стефанов”, гр. Монтана

  Професионална гимназия по строителство, архитектура и геодезия „Проф. арх. Стефан Стефанов” в гр. Монтана отваря врати през 1960 г. През годините училището се е утвърдило като притегателна образователна институция с високо качество на образователните услуги.

 • ПГВАД „Христо Ботев“, гр. Пловдив

  Професионална гимназия по вътрешна архитектура и дървообработване „Христо Ботев" в гр. Пловдив е създадена през далечната 1907 г. Преминало през перипетите на времето, училището и до днес пази традициите на своите предшественици.

 • ПГМЕТ „Ген. Иван Бъчваров“, гр. Севлиево

  Професионална гимназия по механоелектротехника „Ген. Иван Бъчваров“ в гр. Севлиево е основана през 1962 г. През годините училището е подготвило хиляди специалисти, много от които продължават образованието си във висши учебни заведения и се реализират като инженерно-технически кадри.

всички

Академични новини

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • ПГЗ „Тодор Рачински“ с модерно оборудвани класни стаи

  Тази есен Професионална гимназия по земеделие (ПГЗ) „Тодор Рачински“ в гр. Генерал Тошево, обл. Добрич, посрещна учениците си в изцяло обновена сграда с модерно обзаведени класни стаи и учебни зали, научи Борса.bg от учебното заведение. Сградата е реновирана по оперативна програма „Региони в растеж“. Учениците в ПГЗ вече се обучават в санирана сграда с ремонтиран покрив и подменена отоплителната инсталация, в която са създадени условия за достъп на хора с увреждания. Училищният физкултурният салон също е изцяло ремонтиран. Реновирани са и откритите спортни площадки.

 • Ученици от ПГЕЕ-Пловдив на производствена практика в Германия

  Професионална гимназия по електротехника и електроника (ПГЕЕ) в гр. Пловдив има спечелена харта за мобилност в областта на професионалното образование и обучение за периода 2016-2020 година и управлява успешно проекти за мобилност на своите възпитаници. Тази година учениците от гимназията отново ще преминат стаж в реална работна среда в утвърдени технически компании в чужбина, научи Борса.bg от учебното заведение. Първата група тази година ще проведе своята производствена практика в гр. Карлсруе, Германия. Групата се състои от двадесет ученици, които ще преминат обучение по програмиране на Java.

 • Включете се в курс по „Сигнално охранителна техника“ в Бургас

  Искате ли да придобиете основни познания и добри практически умения по различните видове системи за сигурност – системи за видеонаблюдение, системи за периметрова охрана, системи за контрол на достъпа и работното време, както и пожароизвестителни системи? Чудесно, защото Факултетът по Технически науки към Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ в гр. Бургас, съвместно с фирма 3С СОТ Бургас ООД, организират курс по „Сигнално охранителна техника“, научи Борса.bg от учебното заведение. Включете се сега! Курсът е с подчертана практическа насоченост, а целта му е да запознае и подготви за работа бъдещи специалисти в областта на сигнално охранителната техника.

 • ПГ „Братя Евлогий и Христо Георгиеви“ вече е сред партньорите ни

  Продължаваме с добрите новини! Карловската професионална гимназия „Братя Евлогий и Христо Георгиеви“ също се присъединява към партньорите ни в Академична борса на Борса.bg. Заедно с една от най-старите гимназии у нас ще информираме младежите за различни възможности за обучение и реализация в гр. Карлово и региона. Вече повече от 100 години обучението в гимназията следва историческите превратности в родината ни. Историята на Професионална гимназия „Братя Евлогий и Христо Георгиеви“ датира още от далечната 1915 г., когато на 19 юли е положен основният камък на училището. Малко по-късно през същата година строежът е спрян, поради включването на България в Първата световна война.

 • Либхер се включи в инициативата за деца Работилница „Технологии“

  Либхер-Хаусгерете Марица се включи в първото издание на Работилница „Технологии“ – инициатива за деца, която се проведе на 13 и 14 септември 2019 г. в рамките на „Нощ Пловдив 2019“, научи Борса.bg от дружеството. „На събитието Либхер-Хаусгерете Марица присъстваше със свой щанд, на който малчуганите имаха възможност да конструират модели на машини и апарати. Бяха организирани и разнообразни активности, в които малките участници демонстрираха умения като наблюдателност, сръчност и концентрация“, разказаха още от производствената компания. Сред тях бяха и стажанти от Учебния център на Либхер-Хаусгерете Марица.

 • ДААД предоставя стипендии на български студенти и учени

  Германската служба за академичен обмен (ДААД), съвместно с международната фондация „Св. Св. Кирил и Методий“, предоставят възможност за финансиране на обучението и изследователската дейност на български студенти, докторанти, университетски преподаватели и учени за академичната 2020/2021 година, научи Борса.bg от Технически университет – София. ДААД предлага следните видове стипендии: летни курсове за студенти, стипендии за продължаване на следването след завършена бакалавърска степен, изследователски стипендии за докторанти и млади учени, стипендии за изследователски престой на университетски преподаватели и учени, както и програма за бивши стипендианти на ДААД – алумни.