Академична борса

Стипендиантска програма Енергия за бъдещето

  • Компания Електрохолд България ЕООД
  • Дата 01.09.2023 г.
Повече за компанията

Описание на позицията

Стипендиантската програма на Електрохолд стартира със състезанието по електротехника „Стани стипендиант на ЧЕЗ“ през 2012 г., но впоследствие разшири своя обхват и се разрасна. Целта на тази програма е да подпомогне финансово най-успешните и талантливите ученици и студенти.

В момента Електрохолд раздава всяка учебна година стипендии за втория учебен срок на най-добре представителите се ученици в XII клас в състезанието „Енергия за бъдещето“ по електротехника.  В него участват професионалните гимназии с електротехнически профил на територията на Западна България. Кандидатите преминават през три кръга, като в последния реализират проект по електротехника. Трите отбора-победители, всеки от по двама ученици, получават стипендия в размер на 600 лв.

От 2018 г. се предоставят стипендии и на студенти от технически висши учебни заведения на територията на Западна България. Всяка година се раздават до три стипендии на най-успешните и мотивирани студенти в направление „Електроенергетика“, които са избрали да учат и да се развиват в България. Кандидатстването е по документи.

Социалната стипендия е най-новият проект, в рамките на който Електрохолд предоставя стипендии на успешни ученици. За тази стипендия могат да кандидатстват  сираци и полусираци, обучаващи се в професионални  гимназии в направление Електроенергетика на лицензионната територия на ЕРМ Запад в Западна България. Стипендията е целогодишна.

Информация за позицията

  • Свободна позиция Стипендиантска програма Енергия за бъдещето
  • Изисквано образование Студент
  • Квалификация Електроинженер
  • Заетост Стипендиантска програма

Кандидатствай

Контакти