Университетът по архитектура, строителство и геодезия планира откриване на нов филиал в Бургас още през 2024 г.

05.07.2024 г.2 мин.

Димитър Николов, кмет на Община Бургас, представи възможностите за откриване на филиал на Университета по архитектура, строителство и геодезия (УАСГ) пред ректора доц. д-р арх. Гичка Кутова – Каменова и деканите на факултети, съобщиха за Борса.bg от университета. Представянето включваше плановете за нов студентски кампус, който ще бъде изграден тази година.

По време на срещата се обсъдиха перспективите за сътрудничество между общината и университета, сред които предоставяне на възможности за преддипломни стажове за студентите по архитектура, както и възможността за експертни консултации по бъдещи проекти за опазване на културното наследство в Бургас.

Доц. д-р арх. Гичка Кутова – Каменова изрази готовността на университета за партньорство, а Община Бургас ще направи предварително проучване сред браншовите организации и младите хора за определяне на нови специалностите, които да бъдат разкрити.

УАСГ ще изпрати своите изисквания за помещенията, необходими за бъдещия студентски кампус, които да осигурят максимална подходяща среда за студенти и преподаватели.

В рамките на срещата се дискутираха и възможностите за привличане на чуждестранни студенти с обучение на чужд език в Бургас, а ректорът на УАСГ изрази готовността на ръководството да започне учебни дейности в Бургас и впоследствие да открие филиал. Предстои предложението да бъде внесено скоро на академичен съвет, с амбицията първите студенти да бъдат приети още през следващата учебна година.

Източник на снимковия материал: canva.com

Тагове: образование, университет

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Университет по архитектура, строителство и геодезия (УАСГ)
https://uacg.bg