Севик България и Милара Интернешънъл участваха в откриването на технологичен комплекс в ПГМ в Пловдив

10.06.2024 г.2 мин.

Севик България (Sevic Bulgaria) и Милара Интернешънъл (Milara International Ltd.) участваха в откриването на съвременен технологичен комплекс с лаборатория и оборудване в Професионалната гимназия по машиностроене (ПГМ) в гр. Пловдив. Акцент в учебната зала е макетът на електромобила SevicV500e, първи по рода си модел, асемблиран в България, с капацитет от 300 km пробег при едно зареждане, съобщиха за Борса.bg от Севик България.

В двора на училището бе разгърнат и шоурум, в рамките на който са представени електрически автомобили на фирми партньори на училището.

Откриването се състоя с участието на Таня Михайлова, зам.-министър на образованието и науката, Атанас Кунчев, кмет на район „Южен” в Пловдив, Росен Костурков, основател на Център за професионално обучение „Тракия” при Тракия икономическа зона (ТЕЗ) и др.

Севик България, част от немската Sevic Systems, се стреми да допринесе за подобряването на градската околна среда и мобилност посредством портфолиото си с електрически превозни средства с категория L7e и L2e-U. Компанията се развива в Тракия икономическа зона заедно, заедно с Милара Интернешънъл, високо технологичнa фирма, специализирана в механично производство на части за полупроводниковата индустрия, инженерно проектиране, монтаж, както и производство на електрически превозни средства.

Източник на снимковия материал: Севик България

 

Тагове: автомобилна индустрия, обучение

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

ПГ по машиностроене
https://pgm-plovdiv.eu/