ПГ „Велизар Пеев”, Своге взе участие на международното изложение Булпек през ноември т.г.

20.11.2023 г.2 мин.

Професионалната гимназия „Велизар Пеев” участва за поредна година на изложението Булпек, което се проведе между 8 и 11 ноември в Интер Експо Център – София, научи Борса.bg от учебното заведение. Учениците се представиха със свой щанд, като присъствието им на събитието е една от редицата срещи с бизнеса, които целят поддържане на пълноценни връзки между работодателите и образователната система в страната.

„Продължавайте със своето развитие и все по-впечатляващи резултати“, поздрави младежите и проф. Галин Цоков, министър на образованието и науката, който посети щанда на учениците от професионалната гимназия по време на Булпек.

Учебното заведение предлага широк спектър на изучавани специалности, както и развитие на умения в различни сфери на дейност. Професионалните направления в ПГ „Велизар Пеев” включват:

  • Охранителна техника и системи за сигурност;
  • Компютърна техника и технологии;
  • Електрически превозни средства;
  • Компютърна графика;
  • Икономика и мениджмънт;
  • Кетъринг.

ПГ „Велизар Пеев” в град Своге предлага изключително съвременна учебна база, която влючва: STEAM - център, зона за отдих и споделяне на идеи, зона за презентиране, зона „Компютърна графика”, зона „Роботика и VR” и други.

По време на международното изложение Булпек фирми от Националния браншови съюз на хлебарите и сладкарите (НБСХС) представят работещи решения за бизнеса за целия цикъл на производство на хляб, хлебни и сладкарски изделия. Присъствието на събитието дава възможност за изява на учениците от широкопрофилната ПГ „Велизар Пеев”, както и прилагане на натрупаните теоретични познания.

Източник на снимковия материал: Инженер.bg

Повече информация за компанията бихте могли да намерите в микросайта ѝ в Борса.bg!

Професионална гимназия "Велизар Пеев"
http://www.pg-vpeev.com/