Международният архитектурен студентски конкурс „Saint-Gobain“ е все още отворен за кандидатури

09.02.2024 г.2 мин.

Набирането на кандидатури за международния архитектурен студентски конкурс „Saint-Gobain“ продължава, съобщиха за Борса.bg от Висше строително училище (ВСУ) „Л. Каравелов”. Порталът за регистрация е отворен до 29 март т.г., а състезанието ще се проведе в периода от 30 октомври 2023 г. до 12 юни 2024 г., като студентите имат възможност за участие в група от един до трима. Международният финал ще се състои в Хелзинки, Финландия, като за победителите е осигурен паричен награден фонд.

Студентите, които желаят да участват в международния архитектурен студентски конкурс „Saint-Gobain“, могат да бъдат специалност архитектура, строителство, дизайн и др. 

Планирани са няколко on-line лекции, свързани със заданието на конкурса, които вече се провеждат по график.

Журито на националния финал ще се състои от представител на „Сен-Гобен България”, независими архитекти, които не са свързани административно с някои от университетите, и архитекти, спечелили международната награда в предишни издания.

За победителите в международния финал е предвидена парична награда от 5 000 евро за първо място, второ място – 3 000 евро, трето място  – 1 500 евро, както и специални награди за студенти и учители – 1 000 евро.

Главна цел на международния архитектурен студентски конкурс „Saint-Gobain“ е разработването на проекти, основани на устойчивост както за хората, така и за планетата. Сградите следва да бъдат високоенергийно ефективни, нисковъглеродни и да осигуряват комфортна среда за своите обитатели.

За повече регистрация вижте ТУК.

Източник на снимковия материал: canva.com

Тагове: архитектура, конкурс, обучение