Десет младежи получиха пълни стипендии от Evolution Engineering Bulgaria за курс по 2D анимация

15.09.2023 г.2 мин.

Evolution Engineering Bulgaria предостави пълни стипендии за курс по 2D Animation на десет участници, мотивирани да придобият нови умения и да се развият професионално в областта на анимацията, научи Борса.bg от Еconomy.bg. Програмата за обучение ще включва основни инструменти и процеси, които се използват в анимацията, като голяма част от тях са ключови за Evolution Engineering Bulgaria, един от водещите разработчици на B2B решения в онлайн казино индустрията.

Курсът ще послужи и като предварителна селекция за потенциални кандидати за програмата на Evolution Engineering Bulgaria за джуниър аниматори. Така потенциалните служители ще имат възможността да развиват своите умения и да се усъвършенстват чрез разнообразни практически задачи и наставление от професионалисти в компанията.

Крайният срок за кандидатстване бе 7 септември, а на следващия ден компанията обяви списъка с кандидатите, избрани за стипендиите. Подборът е бил извършен на базата на мотивационни писма с обем от 200 думи.

Самият курс стартира на 11 септември. Обучението се провежда от ARC Academy, създадена през 2019 г., която има за цел да свърже млади таланти с гейминг индустрията и креативния сектор. Програмата за обучение по анимация се предоставя чрез онлайн платформата на академията за кратки курсове ARC Online. След успешното завършване на курса и изпит, участниците ще получат сертификат за професионално обучение и сертификат от ARC Online.

Източник на снимковия материал: canva.com