Академия BULATSA стартира пролетната си кампания за набиране на кандидати за ръководители на полети

08.02.2024 г.2 мин.

Академия BULATSA стартира ежегодната си кампания за набиране на кандидати за ръководители на полети, научи Борса.bg от Технически университет – Габрово. Държавно предприятие „Ръководство на въздушното движение“ (ДП РВД) дава възможност на желаещите обучение да подадат документи на сайта на дружеството от 2 февруари до 30 април т.г. За да бъдат приети, кандидатите трябва да преминат успешно пет етапа на подбор. 

Задължително изискване към желаещите обучение по програмата за ръководители на полети е завършено висше образование. Кандидатите следва да имат минимална образователна степен „бакалавър“ без значение от специалността.

Първият етап от подбора включва прием на документи. Кандидатите, които отговарят на изискванията, ще имат възможността да се явят на тест FEAST (First European Air Traffic Controller Selection Test), който се провежда в две части. Класираните ще преминат и проверка за медицинска годност клас 3, практически упражнения на симулатор, както и заключително интервю.

Сертификат за владеене на английски език ниво B2 вече не се изисква при подаването на документи, тъй като нивото на езика се оценява чрез теста FEAST.

Обучението в Академия BULATSA продължава две години, през които се осигурява месечна стипендия.

За да запознае потенциалните кандидати с професията ръководител на полети, ДП РВД ще проведе „Дни на отворени врати“ на 20 февруари, 12 март и 2 април 2024 г. Желаещите да присъстват следва да се регистрират на сайта на компанията.

Можете да се регистрирате ТУК.

Източник на снимковия материал: BULATSA , canva.com

Тагове: кариера, обучение